Volgens Bauwens gebruikte de Spanjaard een vochtafdrijvend middel om in een lagere gewichtscategorie te kunnen boksen.

"Wij hebben een klacht ingediend omdat we van mening zijn dat Nieto vochtafdrijvende middelen heeft gebruikt om in een lagere gewichtscategorie te kunnen boksen", zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat en begeleider van Bauwens, aan Het Nieuwsblad.

"We hebben daar indicaties voor verzameld en overhandigd aan het gerecht. We doen dit om de oneerlijkheid tegen te gaan. Jean-Pierre heeft zo hard voor die wedstrijd getraind. Als je dan bij de neus genomen wordt, leg je je daar niet zomaar bij neer."

Bauwens verloor vrijdagavond in het Gentse Tolhuis na een kamp in twaalf rondes op punten van Nieto. De inzet was de EU-titel bij de superlichtgewichten. (Belga/TE)

Volgens Bauwens gebruikte de Spanjaard een vochtafdrijvend middel om in een lagere gewichtscategorie te kunnen boksen. "Wij hebben een klacht ingediend omdat we van mening zijn dat Nieto vochtafdrijvende middelen heeft gebruikt om in een lagere gewichtscategorie te kunnen boksen", zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat en begeleider van Bauwens, aan Het Nieuwsblad. "We hebben daar indicaties voor verzameld en overhandigd aan het gerecht. We doen dit om de oneerlijkheid tegen te gaan. Jean-Pierre heeft zo hard voor die wedstrijd getraind. Als je dan bij de neus genomen wordt, leg je je daar niet zomaar bij neer." Bauwens verloor vrijdagavond in het Gentse Tolhuis na een kamp in twaalf rondes op punten van Nieto. De inzet was de EU-titel bij de superlichtgewichten. (Belga/TE)