Justin Gatlin verloor zeer nipt van Usain Bolt. De Jamaicaan was een honderste van een seconde (9.79) sneller dan de Amerikaan (9.80). De race werd vooraf voorgesteld als een duel tussen goed en slecht, gezien het dopingverleden van Gatlin. Hij zat al twee dopingschorsingen uit na betrapt te zijn op verboden middelen. Tussen 2006 en 2010 stond hij vier jaar langs de kant en in 2002 was hij als junior al een jaar geschorst. Sinds zijn comeback loopt de 33-jarige Gatlin trouwens steeds sneller. Vóór de finale was hij 29 wedstrijden ongeslagen en met 9.74 blijft hij de snelste man van dit jaar.

Volgens Gatlin focussen de media te veel op zijn dopingverleden en wordt hij als een slechterik voorgesteld vanwege zijn dopingverleden. 'Justin en ik vinden dat de Britse media en journalisten zeer onvriendelijk zijn geweest tegenover hem. Er wordt al een tijd niets positiefs over hem gezegd. Elk portret draait enkel om doping en stelt hem voor als een slechterik,' zei zijn makelaar Renaldo Nehemiah aan The Guardian.

'Om zijn waardigheid en zelfrespect te behouden, acht hij het beter om niet meer met hen te praten. Het is zeer jammer, maar hij is erg gekwetst. Als mensen zouden we beter moeten zijn. Vooral de BBC (als openbare omroep) zou objectief moeten berichten.' (KVDA)

Justin Gatlin verloor zeer nipt van Usain Bolt. De Jamaicaan was een honderste van een seconde (9.79) sneller dan de Amerikaan (9.80). De race werd vooraf voorgesteld als een duel tussen goed en slecht, gezien het dopingverleden van Gatlin. Hij zat al twee dopingschorsingen uit na betrapt te zijn op verboden middelen. Tussen 2006 en 2010 stond hij vier jaar langs de kant en in 2002 was hij als junior al een jaar geschorst. Sinds zijn comeback loopt de 33-jarige Gatlin trouwens steeds sneller. Vóór de finale was hij 29 wedstrijden ongeslagen en met 9.74 blijft hij de snelste man van dit jaar.Volgens Gatlin focussen de media te veel op zijn dopingverleden en wordt hij als een slechterik voorgesteld vanwege zijn dopingverleden. 'Justin en ik vinden dat de Britse media en journalisten zeer onvriendelijk zijn geweest tegenover hem. Er wordt al een tijd niets positiefs over hem gezegd. Elk portret draait enkel om doping en stelt hem voor als een slechterik,' zei zijn makelaar Renaldo Nehemiah aan The Guardian. 'Om zijn waardigheid en zelfrespect te behouden, acht hij het beter om niet meer met hen te praten. Het is zeer jammer, maar hij is erg gekwetst. Als mensen zouden we beter moeten zijn. Vooral de BBC (als openbare omroep) zou objectief moeten berichten.' (KVDA)