Kevin Borlée heeft vrijdagavond goud behaald in de finale van de 400 meter op het Europees atletiekkampioenschap in Barcelona. Zijn broer Jonathan werd zevende.

Kevin Borlée haalde het in een tijd van 45.08, zijn beste tijd van het seizoen. In de laatste rechte lijn liep hij iedereen voorbij. Hij won voor de Britten Michael Bingham en Martyn Rooney, die allebei finishten in 45.23.

Kevin Borlée haalt daarmee het eerste Europees goud bij de mannen sinds Karel Lismont in 1971 de marathon won.

Na Gaston Roelants in 1962 en Lismont is Kevin Borlée de derde Belgische man die een Europese gouden medaille behaalt.

Zijn broer Jonathan, die vooraf getipt werd als favoriet, eindigde pas zevende in een tijd van 45.35.

Kevin Borlée heeft vrijdagavond goud behaald in de finale van de 400 meter op het Europees atletiekkampioenschap in Barcelona. Zijn broer Jonathan werd zevende.Kevin Borlée haalde het in een tijd van 45.08, zijn beste tijd van het seizoen. In de laatste rechte lijn liep hij iedereen voorbij. Hij won voor de Britten Michael Bingham en Martyn Rooney, die allebei finishten in 45.23. Kevin Borlée haalt daarmee het eerste Europees goud bij de mannen sinds Karel Lismont in 1971 de marathon won. Na Gaston Roelants in 1962 en Lismont is Kevin Borlée de derde Belgische man die een Europese gouden medaille behaalt. Zijn broer Jonathan, die vooraf getipt werd als favoriet, eindigde pas zevende in een tijd van 45.35.