Borlée liep ondanks de forse wind in Lausanne een pak sneller dan de 45.51 die hij begin juni in het Amerikaanse Eugene op de tabellen had gezet.

Valse start

Borlée werd uitgeloot in baan zeven en zag bij de start meteen zijn concurrent uit baan acht, de Ier David Gillick, uitvallen na een valse start. De 23-jarige Brusselaar liep een knappe race en moest enkel de Jamaicaan Jermaine Gonzalez laten voorgaan (45.27). De derde plaats was voor Tabarie Henry uit de Maagdeneilanden (45.57).

WK

Met iets minder wind had er voor Borlée zeker een tijd onder de 45 seconden ingezeten. Kevin Borlée liep in Lausanne ook het minimum voor het WK van eind augustus in het Zuid-Koreaanse Daegu, dat 45.45 bedraagt. Als Europees kampioen is Borlée echter automatisch geselecteerd voor het WK. (Belga)

Borlée liep ondanks de forse wind in Lausanne een pak sneller dan de 45.51 die hij begin juni in het Amerikaanse Eugene op de tabellen had gezet. Valse start Borlée werd uitgeloot in baan zeven en zag bij de start meteen zijn concurrent uit baan acht, de Ier David Gillick, uitvallen na een valse start. De 23-jarige Brusselaar liep een knappe race en moest enkel de Jamaicaan Jermaine Gonzalez laten voorgaan (45.27). De derde plaats was voor Tabarie Henry uit de Maagdeneilanden (45.57). WK Met iets minder wind had er voor Borlée zeker een tijd onder de 45 seconden ingezeten. Kevin Borlée liep in Lausanne ook het minimum voor het WK van eind augustus in het Zuid-Koreaanse Daegu, dat 45.45 bedraagt. Als Europees kampioen is Borlée echter automatisch geselecteerd voor het WK. (Belga)