Kevin Borlée heeft de bronzen medaille veroverd in de finale van de 400 meter op het WK atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu.

De Europese kampioen liep de 400 meter in 44.90 seconden en moest enkel de pas 18-jarige Grenadaan Kirani James (44.60) en de Amerikaanse titelverdediger LaShawn Merritt (44.63) laten voorgaan. De Cubaan Jermaine Gonzales (44.99) greep net naast eremetaal, Jonathan Borlée werd vijfde in 45.07.

"Ik heb altijd gezegd dat in een finale alles mogelijk is," zei Kevin Borlée in een eerste reactie voor de micro van France 3. "Ik wist dat Merritt en James heel sterk zouden zijn. Achter hen lag alles open. Aangezien ik in baan 6 liep, verwachtte ik dat ze me langs de binnenkant zouden voorbij lopen. Ik heb getracht geconcentreerd te blijven. Dit is formidabel."

De bronzen medaille van Kevin Borlée is de vierde Belgische in de geschiedenis van het WK atletiek.

De Belgen hebben in Daegu nog medaillekansen, want vanaf donderdag (5u30 Belgische tijd) starten de reeksen van de 4x400m. Daarin gaan de broers Borlée samen met Antoine Gillet en Nils Duerinck op zoek naar een ticket voor de finale (vrijdag 14u15). (Belga/KVDA)

Kevin Borlée heeft de bronzen medaille veroverd in de finale van de 400 meter op het WK atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu. De Europese kampioen liep de 400 meter in 44.90 seconden en moest enkel de pas 18-jarige Grenadaan Kirani James (44.60) en de Amerikaanse titelverdediger LaShawn Merritt (44.63) laten voorgaan. De Cubaan Jermaine Gonzales (44.99) greep net naast eremetaal, Jonathan Borlée werd vijfde in 45.07. "Ik heb altijd gezegd dat in een finale alles mogelijk is," zei Kevin Borlée in een eerste reactie voor de micro van France 3. "Ik wist dat Merritt en James heel sterk zouden zijn. Achter hen lag alles open. Aangezien ik in baan 6 liep, verwachtte ik dat ze me langs de binnenkant zouden voorbij lopen. Ik heb getracht geconcentreerd te blijven. Dit is formidabel." De bronzen medaille van Kevin Borlée is de vierde Belgische in de geschiedenis van het WK atletiek. De Belgen hebben in Daegu nog medaillekansen, want vanaf donderdag (5u30 Belgische tijd) starten de reeksen van de 4x400m. Daarin gaan de broers Borlée samen met Antoine Gillet en Nils Duerinck op zoek naar een ticket voor de finale (vrijdag 14u15). (Belga/KVDA)