Kevin en Jonathan Borlée stappen uit 4x400m-aflossingsploeg

© BelgaImage

De broers Kevin en Jonathan Borlée hebben beslist om uit de Belgische 4x400m-aflossingsploeg te stappen.

De broers Kevin en Jonathan Borlée hebben beslist om uit de Belgische 4x400m-aflossingsploeg te stappen. “We voelen een gebrek aan respect van de LBFA (Franstalige Atletiekliga, red)”, verklaarden ze tijdens een persconferentie in het Fallonstadion in Woluwe.

“De structuren van de LBFA laten ons niet meer toe om in goede omstandigheden te werken. Dat is nu al anderhalf jaar aan de gang. We houden nog steeds van onze sport, maar we kunnen hier niet in rustige omstandigheden werken. We staan nog steeds open voor dialoog, maar het klimaat moet zeker veranderen. We willen benadrukken dat we de beslissing niet genomen hebben omwille van financiële redenen”, verklaarden de broers Borlée, die zich nu willen focussen op hun individuele carrières. Hun jongere Dylan blijft wel deel uitmaken van de Belgische aflossingsploeg.

Vorige week beslisten de Borlée-broers nog in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Die verwierp woensdag hun kortgeding tegen de Franstalige Atletiekliga LBFA. De 400 meter-lopers hadden een kortgeding ingediend omdat ze de kosten van hun trainer en vader Jacques Borlée voor het jaar 2013 terugbetaald wilden zien. Ze vroegen allebei 24.000 euro. De financiering van hun trainingskosten zou namelijk door het Waalse gewest voorzien zijn.

De LBFA stelde echter dat Jacques Borlée als trainer van de 4×400 meter slechts een samenwerkingsakkoord had met de LBFA tot eind 2012 en er dus geen enkele basis was om kosten van 2013 terug te vragen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content