‘Kevin Pauwels had al eerder van ploeg moeten veranderen’

© Image Globe

In Sport/Voetbalmagazine is ex-triatleet Marc Herremans, trainer van veldritsensatie Kevin Pauwels, hard voor de Telenet-Fideaploeg.

In nauwelijks een halfjaar werd Kevin Pauwels een andere renner. Het jongetje dat eind februari in Oostmalle tilt sloeg door de stress en zo de GvA Trofee verspeelde, laat zich dit seizoen door niemand meer van de wijs brengen. De volger van weleer neemt zelf de koers in handen, de man van ‘net niet’ ontpopt zich als winnaar, de eeuwige zwijger vlecht in een interview zowaar al eens een lange zin in.

Voor deze opmerkelijke metamorfose heeft zijn trainer, Marc Herremans, een uitleg. “Het keerpunt was de verandering van ploeg”, zegt de gewezen triatleet. Op 1 maart verliet de 27-jarige Pauwels het vertrouwde nest van Telenet-Fidea om de speerpunt te worden van Sunweb-Revor.

“Bij zijn vorige ploeg werd Kevin aan banden gelegd”, beweert Herremans. “In de crossen was hij bang om aan te vallen of acties te ondernemen die nadelig konden uitpakken voor zijn kopmannen. Op ieder vlak was zijn positie in de ploeg ondergeschikt aan die van Stybar en Wellens. Kevin kon zijn eigen kans niet gaan. Het ontbrak in de ploeg aan respect voor de mens en de atleet Pauwels.”

Zijn nieuwe omgeving schenkt de Kalmthoutenaar zelfvertrouwen. “Bij Sunweb wordt Kevin wél gerespecteerd voor wie hij is”, merkt Herremans op. “Ze zitten niet altijd op zijn kap en schuiven hem niet in een hoekje omdat hij weinig zegt. Nu maakt Kevin echt deel uit van de groep. Bij Telenet was dat niet het geval.” (BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content