Marc Herremans is niet langer de trainer van veldrijder Kevin Pauwels. Na meer dan vijf jaar wordt de samenwerking stopgezet. Pauwels, het nummer 3 op de UCI-ranking, wordt voortaan begeleid door Erwin Borgonjon.

Op de website van zijn team Sunweb-Napoleon Games klinkt het vrijdag dat het om een persoonlijke keuze van Pauwels gaat. "Ik had nood aan een nieuwe aanpak", legt Kevin Pauwels uit. "Ik wilde op een andere manier gaan trainen. Ik zal me voortaan bijvoorbeeld ook baseren op krachtmeting. Erwin begeleidt onder meer mijn ploegmaat Tim Merlier en diens broer Braam. Zo kwam ik bij hem terecht."

De 29-jarige Pauwels keek naar eigen zeggen al langer uit naar een nieuwe coach. "Ik werkte meer dan vijf jaar met Marc samen. Ik speelde echter al een tijdje met het idee om te veranderen van trainer. Dit was ook het tijdstip waarop ik het moest doen, nu de opbouw naar de komende winter net is gestart."

Zomeragenda niet in gevaar

"Consequenties voor de wedstrijden op mijn zomeragenda heeft deze wissel niet: die lag al een tijd vast. De keuze om de Ronde van de Gironde te laten vallen en op een rustige manier aan het seizoen te beginnen was al eerder gemaakt, net als de beslissing om enkel nog een paar kleinere mountainbikewedstrijden af te werken." (Belga/INM)

Marc Herremans is niet langer de trainer van veldrijder Kevin Pauwels. Na meer dan vijf jaar wordt de samenwerking stopgezet. Pauwels, het nummer 3 op de UCI-ranking, wordt voortaan begeleid door Erwin Borgonjon. Op de website van zijn team Sunweb-Napoleon Games klinkt het vrijdag dat het om een persoonlijke keuze van Pauwels gaat. "Ik had nood aan een nieuwe aanpak", legt Kevin Pauwels uit. "Ik wilde op een andere manier gaan trainen. Ik zal me voortaan bijvoorbeeld ook baseren op krachtmeting. Erwin begeleidt onder meer mijn ploegmaat Tim Merlier en diens broer Braam. Zo kwam ik bij hem terecht." De 29-jarige Pauwels keek naar eigen zeggen al langer uit naar een nieuwe coach. "Ik werkte meer dan vijf jaar met Marc samen. Ik speelde echter al een tijdje met het idee om te veranderen van trainer. Dit was ook het tijdstip waarop ik het moest doen, nu de opbouw naar de komende winter net is gestart." Zomeragenda niet in gevaar "Consequenties voor de wedstrijden op mijn zomeragenda heeft deze wissel niet: die lag al een tijd vast. De keuze om de Ronde van de Gironde te laten vallen en op een rustige manier aan het seizoen te beginnen was al eerder gemaakt, net als de beslissing om enkel nog een paar kleinere mountainbikewedstrijden af te werken." (Belga/INM)