Pauwels streed de hele koers mee voorin en toonde zich in de laatste ronden sterker dan uiteindelijk tweede Sven Nys (Landbouwkrediet) en de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar (Quick.Step), die op drie strandde.

Het was de eerste keer sinds 2004 dat Nys niet kon winnen op de beruchte Oost-Vlaamse bult. Belgisch kampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus) mocht als eerste het pak aanvoeren in de weide. Pauwels was echter al de snelste bij de tussensprint na anderhalve ronde op de top van de 'bult van Melden'. Hij kreeg Sven Nys in het wiel en ook Tom Meeusen sprokkelde nog een puntje.

Cruciale materiaalwissen Nys

Op zes ronden van het einde vormde zich met Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Sven Nys, Niels Albert, Klaas Vantornout, Bart Aernouts en de Tsjech Zdenek Stybar een zevenkoppige leidersgroep. Bij een
tempoversnelling van Nys werd die gereduceerd tot drie man en kreeg hij Kevin Pauwels en wereldkampioen Zdenek Stybar mee. Nys reed na een materiaalwissel lek achteraan en moest opnieuw van fiets wisselen.

Met nog drie ronden te rijden ging Pauwels dan fors door. 'Stybi' en Nys moesten passen en zo kon Pauwels voor het eerst in zijn carrière de Koppenbergcross winnen. (Belga/SD)

Pauwels streed de hele koers mee voorin en toonde zich in de laatste ronden sterker dan uiteindelijk tweede Sven Nys (Landbouwkrediet) en de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar (Quick.Step), die op drie strandde. Het was de eerste keer sinds 2004 dat Nys niet kon winnen op de beruchte Oost-Vlaamse bult. Belgisch kampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus) mocht als eerste het pak aanvoeren in de weide. Pauwels was echter al de snelste bij de tussensprint na anderhalve ronde op de top van de 'bult van Melden'. Hij kreeg Sven Nys in het wiel en ook Tom Meeusen sprokkelde nog een puntje. Cruciale materiaalwissen NysOp zes ronden van het einde vormde zich met Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Sven Nys, Niels Albert, Klaas Vantornout, Bart Aernouts en de Tsjech Zdenek Stybar een zevenkoppige leidersgroep. Bij een tempoversnelling van Nys werd die gereduceerd tot drie man en kreeg hij Kevin Pauwels en wereldkampioen Zdenek Stybar mee. Nys reed na een materiaalwissel lek achteraan en moest opnieuw van fiets wisselen. Met nog drie ronden te rijden ging Pauwels dan fors door. 'Stybi' en Nys moesten passen en zo kon Pauwels voor het eerst in zijn carrière de Koppenbergcross winnen. (Belga/SD)