Een pijnlijke linkervoet, maar vooral de langdurige revalidatie van haar rechterknie baart Michel Boels zorgen. "In 2008 had ze een gelijkaardige blessure aan de knie. Toen stond ze een jaar aan de kant", herinnert de coach van Bolshakova zich.

Maar wat is nu de oorzaak van de blessuregevoeligheid van de 28-jarige Belgische atlete met Russische roots? "Het is eigen aan de sport. De trainingsmethode in Rusland, zware belasting en weinig medische opvolging, deed meer kwaad dan goed", verklaart Boels in Sport/Voetbalmagazine.

Ook haar gewicht vormt blijkbaar een probleem. "De meeste van haar collega's wegen ongeveer 63 kilo, terwijl Svetlana 70 kilo weegt", zegt Boels. Op 29 mei ondergaat Bolshakova een dubbele ingreep: "Een kijkoperatie aan de voet en een delicate ingreep aan de rechterknie. Het zal van haar motivatie afhangen of ze ooit nog terugkeert op topniveau", besluit Boels. Het is een publiek geheim dat Bolshakova een vurige kinderwens heeft. (ML)

Een pijnlijke linkervoet, maar vooral de langdurige revalidatie van haar rechterknie baart Michel Boels zorgen. "In 2008 had ze een gelijkaardige blessure aan de knie. Toen stond ze een jaar aan de kant", herinnert de coach van Bolshakova zich. Maar wat is nu de oorzaak van de blessuregevoeligheid van de 28-jarige Belgische atlete met Russische roots? "Het is eigen aan de sport. De trainingsmethode in Rusland, zware belasting en weinig medische opvolging, deed meer kwaad dan goed", verklaart Boels in Sport/Voetbalmagazine. Ook haar gewicht vormt blijkbaar een probleem. "De meeste van haar collega's wegen ongeveer 63 kilo, terwijl Svetlana 70 kilo weegt", zegt Boels. Op 29 mei ondergaat Bolshakova een dubbele ingreep: "Een kijkoperatie aan de voet en een delicate ingreep aan de rechterknie. Het zal van haar motivatie afhangen of ze ooit nog terugkeert op topniveau", besluit Boels. Het is een publiek geheim dat Bolshakova een vurige kinderwens heeft. (ML)