Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in Brisbane. In de kwartfinale versloeg ze de Tsjechische Iveta Benesova met 6-3 en 6-2.

In de halve finale speelt Clijsters vrijdag tegen de Slovaakse Daniela Hantuchova, tegen wie ze de vorige negen duels won. Hantuchova moest in de kwartfinale niet in actie komen door de enkelblessure van de Amerikaanse Serena Williams.

De tweede halve finale wordt gespeeld tussen de Estse Kaia Kanepi en de Italiaanse Francesca Schiavone, het derde reekshoofd.

Benesova knokt terugBenesova had in de vorige ronde eerste reekshoofd en lokale favoriet Samantha Stosur uitgeschakeld maar tegen Clijsters kon ze niet opnieuw stunten. De Limburgse, die het toernooi won in 2010, begon uitstekend aan de partij en stond in amper 23 minuten 5-0 voor.

Een terugknokkende Benesova won daarna drie games op rij maar moest de set finaal toch aan Clijsters laten (6-3).

Ook in set twee nam Clijsters meteen de bovenhand. Ze brak haar tegenstander in het derde game en kwam 3-1 voor. Benesova haalde niet meer haar hoge niveau van de eerste set en zag Clijsters uitlopen tot 5-1. Bij 5-2 en 40/0 maakte Clijsters het uit bij haar eerste wedstrijdpunt. (Belga/KVDA)

Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in Brisbane. In de kwartfinale versloeg ze de Tsjechische Iveta Benesova met 6-3 en 6-2. In de halve finale speelt Clijsters vrijdag tegen de Slovaakse Daniela Hantuchova, tegen wie ze de vorige negen duels won. Hantuchova moest in de kwartfinale niet in actie komen door de enkelblessure van de Amerikaanse Serena Williams. De tweede halve finale wordt gespeeld tussen de Estse Kaia Kanepi en de Italiaanse Francesca Schiavone, het derde reekshoofd. Benesova knokt terugBenesova had in de vorige ronde eerste reekshoofd en lokale favoriet Samantha Stosur uitgeschakeld maar tegen Clijsters kon ze niet opnieuw stunten. De Limburgse, die het toernooi won in 2010, begon uitstekend aan de partij en stond in amper 23 minuten 5-0 voor. Een terugknokkende Benesova won daarna drie games op rij maar moest de set finaal toch aan Clijsters laten (6-3). Ook in set twee nam Clijsters meteen de bovenhand. Ze brak haar tegenstander in het derde game en kwam 3-1 voor. Benesova haalde niet meer haar hoge niveau van de eerste set en zag Clijsters uitlopen tot 5-1. Bij 5-2 en 40/0 maakte Clijsters het uit bij haar eerste wedstrijdpunt. (Belga/KVDA)