De Finse Formule 1-piloot Kimi Raikkonen keert volgend jaar terug naar Ferrari, waar hij teammaat van Fernando Alonso wordt.

Raikkonen heeft bij Ferrari een contract voor een jaar getekend, met optie op een bijkomend jaar. Dat meldt de BBC.

Wereldkampioen

De 33-jarige Fin reed eerder van 2007 tot en met 2009 in dienst van Ferrari. In zijn eerste jaar bij de Italiaanse renstal werd hij meteen wereldkampioen.

Raikkonen zal Felipe Massa vervangen bij Ferrari. De Braziliaan heeft op Twitter aangekondigd dat hij na dit seizoen vertrekt. Hij wordt gelinkt aan Raikkonens huidige team Lotus.

Twee kopmannen

Met Raikkonen en Alonso heeft Ferrari in 2014 dus twee kopmannen. De terugkeer van de Fin is in dat opzicht opmerkelijk, omdat het team in het verleden meestal opteerde voor één duidelijke kopman.

Vorig jaar eindigde Raikkonen als derde, dit seizoen staat 'Iceman' voorlopig vierde.

De Finse Formule 1-piloot Kimi Raikkonen keert volgend jaar terug naar Ferrari, waar hij teammaat van Fernando Alonso wordt. Raikkonen heeft bij Ferrari een contract voor een jaar getekend, met optie op een bijkomend jaar. Dat meldt de BBC. Wereldkampioen De 33-jarige Fin reed eerder van 2007 tot en met 2009 in dienst van Ferrari. In zijn eerste jaar bij de Italiaanse renstal werd hij meteen wereldkampioen. Raikkonen zal Felipe Massa vervangen bij Ferrari. De Braziliaan heeft op Twitter aangekondigd dat hij na dit seizoen vertrekt. Hij wordt gelinkt aan Raikkonens huidige team Lotus. Twee kopmannen Met Raikkonen en Alonso heeft Ferrari in 2014 dus twee kopmannen. De terugkeer van de Fin is in dat opzicht opmerkelijk, omdat het team in het verleden meestal opteerde voor één duidelijke kopman. Vorig jaar eindigde Raikkonen als derde, dit seizoen staat 'Iceman' voorlopig vierde.