Het gaat dit seizoen niet goed met de LA Lakers. Het legendarische paars-geel behoort momenteel zelfs tot de slechtste ploegen in de NBA en het halen van de play-offs is zelfs geen ambitie meer. De ploeg hangt als los zand aan elkaar. De enige die niveau haalt, is veteraan en boegbeeld Kobe Bryant (36). Al krijgt Bryant veel kritiek voor de eigenwijze - en vaak egoïstische - manier van spelen. Hij denkt alles alleen te moeten forceren en verklaart dat zelfs met zoveel woorden in de pers. Onlangs haalde hij nog de Amerikaanse media met een uithaal naar zijn ploegmaats, die hij op training 'mietjes' noemde.

Wat Bryant woensdagavond tegen de New Orleans Pelicans deed, zal weinig bijdragen tot een beter imago. Aan het einde van het derde kwart pakte Bryant uit met een knappe dunk, maar blesseerde daarbij zijn rechterschouder.

De guard diende even naar de kant te gaan, maar kon daar het geklungel van zijn ploegmaats niet langer aanzien en besloot de laatste vijf minuten toch weer in het veld te komen. Shotten met zijn goede rechterhand zat er echter niet meer in en dus beperkte Bryant zich tot het gebruik van zijn mindere linkerhand. Iedereen die al eens een basketbal vast had, weet hoe moeilijk dat is, maar Bryant kwam er nog goed mee weg en scoorde zelfs nog een knap jumpshot met links. Veel baatte het niet, de Lakers gingen met 96-80 onderuit tegen de Pelicans.

Onder NBA-analisten woedt nu het debat of de daad van Bryant lovenswaardig dan wel arrogant te noemen valt. Het toont zijn ongelooflijke drang om te winnen en zijn doorzettingsvermogen, anderzijds is het kleinerend naar ploegmaats toe, denkende dat je zelfs met de helft van je capaciteiten meer waard bent dan hen. Maar één ding is zeker: in het latere overzicht van zijn carrière komt dit voorval zeker aan bod.

Het gaat dit seizoen niet goed met de LA Lakers. Het legendarische paars-geel behoort momenteel zelfs tot de slechtste ploegen in de NBA en het halen van de play-offs is zelfs geen ambitie meer. De ploeg hangt als los zand aan elkaar. De enige die niveau haalt, is veteraan en boegbeeld Kobe Bryant (36). Al krijgt Bryant veel kritiek voor de eigenwijze - en vaak egoïstische - manier van spelen. Hij denkt alles alleen te moeten forceren en verklaart dat zelfs met zoveel woorden in de pers. Onlangs haalde hij nog de Amerikaanse media met een uithaal naar zijn ploegmaats, die hij op training 'mietjes' noemde.Wat Bryant woensdagavond tegen de New Orleans Pelicans deed, zal weinig bijdragen tot een beter imago. Aan het einde van het derde kwart pakte Bryant uit met een knappe dunk, maar blesseerde daarbij zijn rechterschouder. De guard diende even naar de kant te gaan, maar kon daar het geklungel van zijn ploegmaats niet langer aanzien en besloot de laatste vijf minuten toch weer in het veld te komen. Shotten met zijn goede rechterhand zat er echter niet meer in en dus beperkte Bryant zich tot het gebruik van zijn mindere linkerhand. Iedereen die al eens een basketbal vast had, weet hoe moeilijk dat is, maar Bryant kwam er nog goed mee weg en scoorde zelfs nog een knap jumpshot met links. Veel baatte het niet, de Lakers gingen met 96-80 onderuit tegen de Pelicans.Onder NBA-analisten woedt nu het debat of de daad van Bryant lovenswaardig dan wel arrogant te noemen valt. Het toont zijn ongelooflijke drang om te winnen en zijn doorzettingsvermogen, anderzijds is het kleinerend naar ploegmaats toe, denkende dat je zelfs met de helft van je capaciteiten meer waard bent dan hen. Maar één ding is zeker: in het latere overzicht van zijn carrière komt dit voorval zeker aan bod.