De totale kostprijs van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zal zeker oplopen tot 11,9 miljard euro. Dat zegt Fernando Azevedo e Silva, de baas van de organisatie die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de Spelen (APO).

In 2008, toen Rio de Spelen toegewezen kreeg, lag dat budget nog 25 procent lager. Volgens de organisatie is de stijging vooral te wijten aan de inflatie.

'Blijvend voordeel'

Het grootste deel van het budget, zo'n 7,8 miljard euro, gaat naar de bouw en optimalisering van de infrastructuur. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe metrolijnen en speciale wegen voor bussen gebouwd.

Omdat die werken gezien worden als een 'blijvend voordeel voor de Brazilianen' werden ze voor 57 procent gefinancierd met publieke middelen.

Ook de bouw van de sportaccommodaties neemt met 1,8 miljard euro een grote hap uit het budget.

Onlangs sprak het Internationaal Olympisch Comité (IOC) nog zijn ongerustheid uit over de zware vertragingen die de voorbereidingen op de Spelen van 2016 hebben opgelopen. (Belga/KVDA)

De totale kostprijs van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zal zeker oplopen tot 11,9 miljard euro. Dat zegt Fernando Azevedo e Silva, de baas van de organisatie die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de Spelen (APO). In 2008, toen Rio de Spelen toegewezen kreeg, lag dat budget nog 25 procent lager. Volgens de organisatie is de stijging vooral te wijten aan de inflatie. 'Blijvend voordeel' Het grootste deel van het budget, zo'n 7,8 miljard euro, gaat naar de bouw en optimalisering van de infrastructuur. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe metrolijnen en speciale wegen voor bussen gebouwd. Omdat die werken gezien worden als een 'blijvend voordeel voor de Brazilianen' werden ze voor 57 procent gefinancierd met publieke middelen. Ook de bouw van de sportaccommodaties neemt met 1,8 miljard euro een grote hap uit het budget. Onlangs sprak het Internationaal Olympisch Comité (IOC) nog zijn ongerustheid uit over de zware vertragingen die de voorbereidingen op de Spelen van 2016 hebben opgelopen. (Belga/KVDA)