De Amerikaanse triatlete Leanda Cave heeft het wereldkampioenschap Ironman 2012 in Hawaï gewonnen. Ze zwom, fietste en rende het parcours in 9 uur, 15 minuten en 54 seconden. De Zwitserse Caroline Steffen is tweede geworden met een tijd van 9 uur, 16 minuten en 58 seconden. De Amerikaanse Mirinda Carfrae vervolledigt het podium (9:21:41).

Leanda Cave eindigde vorig jaar nog derde, na Mirinda Carfrae en Chrissie Wellington. Het is van 1996, toen Paula Newby-Fraser de Ironman in Hawaï bij de vrouwen won, geleden dat een Amerikaanse vrouw met de eer kon weglopen.

De Belgische triatlete Tine Deckers is zestiende geëindigd in een tijd van 9 uur, 48 minuten en 38 seconden. "Niks ging er vandaag: ik heb slecht gezwommen, mijn maag protesteerde, die penalty, mijn SRM toestel dat niet werkte ... Maar als je een off-day hebt dan lijkt het al snel of alles tegenzit, natuurlijk", reageerde de atlete van het Uplace Pro Triathlon Team.

"Eigenlijk ben ik vooral blij met de vechtlust die ik getoond heb. Als je slecht hebt gezwommen en je staat net in de discipline waarin je je achterstand moet goedmaken al meteen vier minuten aan de kant, dan wordt het mentaal zwaar. Op dat moment weet je al dat top-10 bijna onmogelijk wordt. Ik heb dus wel een goed gevoel over de manier waarop ik in het lopen geknokt heb. Meer zat er vandaag niet in." (Belga/RDM)

De Amerikaanse triatlete Leanda Cave heeft het wereldkampioenschap Ironman 2012 in Hawaï gewonnen. Ze zwom, fietste en rende het parcours in 9 uur, 15 minuten en 54 seconden. De Zwitserse Caroline Steffen is tweede geworden met een tijd van 9 uur, 16 minuten en 58 seconden. De Amerikaanse Mirinda Carfrae vervolledigt het podium (9:21:41). Leanda Cave eindigde vorig jaar nog derde, na Mirinda Carfrae en Chrissie Wellington. Het is van 1996, toen Paula Newby-Fraser de Ironman in Hawaï bij de vrouwen won, geleden dat een Amerikaanse vrouw met de eer kon weglopen. De Belgische triatlete Tine Deckers is zestiende geëindigd in een tijd van 9 uur, 48 minuten en 38 seconden. "Niks ging er vandaag: ik heb slecht gezwommen, mijn maag protesteerde, die penalty, mijn SRM toestel dat niet werkte ... Maar als je een off-day hebt dan lijkt het al snel of alles tegenzit, natuurlijk", reageerde de atlete van het Uplace Pro Triathlon Team. "Eigenlijk ben ik vooral blij met de vechtlust die ik getoond heb. Als je slecht hebt gezwommen en je staat net in de discipline waarin je je achterstand moet goedmaken al meteen vier minuten aan de kant, dan wordt het mentaal zwaar. Op dat moment weet je al dat top-10 bijna onmogelijk wordt. Ik heb dus wel een goed gevoel over de manier waarop ik in het lopen geknokt heb. Meer zat er vandaag niet in." (Belga/RDM)