De 27-jarige ster van de Mami Heat kreeg de voorkeur op zwemmer Michael Phelps, de meest gelauwerde sportman in de geschiedenis van de Olympische Spelen. 'King' James heeft dan ook een uniek seizoen achter de rug. Hij werd olympisch kampioen met de Verenigde Staten en NBA-kampioen met Miami en was zowel in het reguliere seizoen als in de play-offs MVP (Most Valuable Player).

Beste basketballer ter wereld

Meer nog maakte James eindelijk zijn eigen belofte waar. Toen hij als 18-jarige debuteerde in de NBA werd hij gezien als de opvolger (en een soort kruising) van Michael Jordan en Magic Johnson. James is al jaren met kop en schouders de beste basketballer ter wereld. Toch duurde het haast tien jaar, twee nederlagen in de NBA Finals en één bjzonder onpopulaire transfer van de Cleveland Cavaliers naar Miami voor hij afgelopen voorjaar eindelijk de NBA-trofee in de lucht mocht steken.

Erelijst

Hij is pas de tweede speler in de geschiedenis die die vier trofeeën in één jaar verzamelt. NBA-legende Michael Jordan deed het hem in 1992 voor. Op de erelijst volgt James de basketbalcoaches Mike Krzyzewski en Pat Summit op. (Belga/TV)

De 27-jarige ster van de Mami Heat kreeg de voorkeur op zwemmer Michael Phelps, de meest gelauwerde sportman in de geschiedenis van de Olympische Spelen. 'King' James heeft dan ook een uniek seizoen achter de rug. Hij werd olympisch kampioen met de Verenigde Staten en NBA-kampioen met Miami en was zowel in het reguliere seizoen als in de play-offs MVP (Most Valuable Player).Beste basketballer ter wereld Meer nog maakte James eindelijk zijn eigen belofte waar. Toen hij als 18-jarige debuteerde in de NBA werd hij gezien als de opvolger (en een soort kruising) van Michael Jordan en Magic Johnson. James is al jaren met kop en schouders de beste basketballer ter wereld. Toch duurde het haast tien jaar, twee nederlagen in de NBA Finals en één bjzonder onpopulaire transfer van de Cleveland Cavaliers naar Miami voor hij afgelopen voorjaar eindelijk de NBA-trofee in de lucht mocht steken.Erelijst Hij is pas de tweede speler in de geschiedenis die die vier trofeeën in één jaar verzamelt. NBA-legende Michael Jordan deed het hem in 1992 voor. Op de erelijst volgt James de basketbalcoaches Mike Krzyzewski en Pat Summit op. (Belga/TV)