Nike maakte het contract zelf bekend, maar vermeldt er niet bij hoeveel LeBron James aan de overeenkomst verdient.

Volgens de Amerikaanse sportpers gaat het om het duurste sponsorcontract in de geschiedenis van het merk en gaat de power forward van Cleveland veel meer ontvangen dan zijn collega Kevin Durant, die door Nike voor zo'n 277 miljoen euro voor tien jaar werd vastgelegd.

Ook de voorbije twaalf jaar had Nike al een sponsordeal met James, die twee keer kampioen werd in de NBA (2012, 2013) en vier keer tot MVP verkozen werd (2009, 2010, 2012, 2013).

De facto

Voor zover bekend is het de eerste keer dat het Amerikaanse sportconcern een levenslange deal met een sporter sluit.

De facto had Nike wel al zo'n levenslang akkoord met basketballegende Michael Jordan. Die overeenkomst werd in 1985 als 'een contract voor lange duur' aangekondigd. Inmiddels is al de 30e versie van de Air Jordan-basketbalschoen op de markt en is de Air Jordan-lijn goed voor een jaarlijkse omzet van 1,85 miljard euro.

Adidas heeft al lifetime deals met NBA-speler Derrick Rose en voetbalster David Beckham, Reebok met voormalig NBA-speler Allen Iverson. (Belga/KVDA)

Nike maakte het contract zelf bekend, maar vermeldt er niet bij hoeveel LeBron James aan de overeenkomst verdient. Volgens de Amerikaanse sportpers gaat het om het duurste sponsorcontract in de geschiedenis van het merk en gaat de power forward van Cleveland veel meer ontvangen dan zijn collega Kevin Durant, die door Nike voor zo'n 277 miljoen euro voor tien jaar werd vastgelegd. Ook de voorbije twaalf jaar had Nike al een sponsordeal met James, die twee keer kampioen werd in de NBA (2012, 2013) en vier keer tot MVP verkozen werd (2009, 2010, 2012, 2013).Voor zover bekend is het de eerste keer dat het Amerikaanse sportconcern een levenslange deal met een sporter sluit. De facto had Nike wel al zo'n levenslang akkoord met basketballegende Michael Jordan. Die overeenkomst werd in 1985 als 'een contract voor lange duur' aangekondigd. Inmiddels is al de 30e versie van de Air Jordan-basketbalschoen op de markt en is de Air Jordan-lijn goed voor een jaarlijkse omzet van 1,85 miljard euro.Adidas heeft al lifetime deals met NBA-speler Derrick Rose en voetbalster David Beckham, Reebok met voormalig NBA-speler Allen Iverson. (Belga/KVDA)