The Big Homecoming, zo werd de transfer van LeBron James aangekondigd toen deze zomer bekend raakte dat hij Miami Heat -waar hij twee titels won- weer zou inruilen voor een terugkeer naar de plek waar het allemaal voor hem begon: de Cleveland Cavaliers. Samen met de komst van Kevin Love en het behouden van spelverdeler Kyrie Irving -allebei All Stars- maakt dat van de Cavaliers in één klap een veelgenoemde titelkandidaat.

De seizoensopener van Cleveland tegen New York Knicks was dan ook dé wedstrijd waarnaar uitgekeken werd op de eerste speeldag van dit nieuwe NBA-seizoen. Een heel legioen vedetten tekende present en ook de sponsors haalden de grote middelen boven. Nike maakte speciaal een opwarmingsvideo.

Het werd echter niet het feestje dat King James voor ogen had, de NY Knicks wonnen in Cleveland met 95-90. Op de officiële site van de NBA begon het matchverslag als volgt: LeBron James shot miserably. His passes were errant. He didn't look good doing much other than tossing powder in the air. His homecoming was horrendous. Samengevat: het leek nergens naar.

James eindigde zijn comebackpartij met 17 punten na een 5 uit 15 shotpogingen en leed acht keer balverlies. Ongewoon voor zijn doen. Met zenuwen had het niets te maken, weerlegde de forward achteraf. "Het was een speciale avond, maar ik ben blij dat hij voorbij is", aldus James.

Zijn collega en tegenstander Carmelo Anthony, vedette van de Knicks, toonde begrip: "Bij Miami duurde het ook even voor de mayonaise pakte. Ze komen er wel uit bij Cleveland."

De eerste punten van James in het nieuwe shirt van Cleveland:

The Big Homecoming, zo werd de transfer van LeBron James aangekondigd toen deze zomer bekend raakte dat hij Miami Heat -waar hij twee titels won- weer zou inruilen voor een terugkeer naar de plek waar het allemaal voor hem begon: de Cleveland Cavaliers. Samen met de komst van Kevin Love en het behouden van spelverdeler Kyrie Irving -allebei All Stars- maakt dat van de Cavaliers in één klap een veelgenoemde titelkandidaat. De seizoensopener van Cleveland tegen New York Knicks was dan ook dé wedstrijd waarnaar uitgekeken werd op de eerste speeldag van dit nieuwe NBA-seizoen. Een heel legioen vedetten tekende present en ook de sponsors haalden de grote middelen boven. Nike maakte speciaal een opwarmingsvideo. Het werd echter niet het feestje dat King James voor ogen had, de NY Knicks wonnen in Cleveland met 95-90. Op de officiële site van de NBA begon het matchverslag als volgt: LeBron James shot miserably. His passes were errant. He didn't look good doing much other than tossing powder in the air. His homecoming was horrendous. Samengevat: het leek nergens naar.James eindigde zijn comebackpartij met 17 punten na een 5 uit 15 shotpogingen en leed acht keer balverlies. Ongewoon voor zijn doen. Met zenuwen had het niets te maken, weerlegde de forward achteraf. "Het was een speciale avond, maar ik ben blij dat hij voorbij is", aldus James.Zijn collega en tegenstander Carmelo Anthony, vedette van de Knicks, toonde begrip: "Bij Miami duurde het ook even voor de mayonaise pakte. Ze komen er wel uit bij Cleveland." De eerste punten van James in het nieuwe shirt van Cleveland: