De Cavaliers wonnen de beslissende zevende wedstrijd van de finale in de Eastern Conference met 79-87 bij de Boston Celtics.

De 33-jarige James was eens te meer bepalend bij de bezoekers. Hij scoorde 35 punten, pakte 15 rebounds en leverde 9 assists af. Zijn teamgenoot Jeff Green was goed voor 19 punten en 8 rebounds. Bij Boston waren Jayson Tatum (24 punten) en Tristan Thompson (17 punten) de uitblinkers.

Voor het eerst in deze serie ging de winst naar de uitspelende ploeg.

Acht op rij

James staat zo in zijn achtste NBA-finale op rij en kan zijn vierde titel veroveren. Na vier finales met Miami Heat (titels in 2012 en 2013), volgt nu een vierde eindstrijd met Cleveland (titel in 2016).

Ter vergelijking: de recordhouder aller tijden is Bill Russell met tien finales op rij tussen 1957 en 1966 met de Boston Celtics, waarvan hij er tussen 1959 en 1966 acht op rij won. Die laatste prestatie deelt hij met Sam Jones en K. C. Jones. In totaal veroverde Russell in zijn carrière elf NBA-titels.

Michael Jordan, met wie LeBron James vaak vergeleken wordt, behaalde met de Chicago Bulls zes NBA-titels tussen 1991 en 1998, net als Scottie Pippen. James heeft dus nog wat werk.

Warriors

Vorig jaar moesten de Cavaliers het hoofd buigen voor de Golden State Warriors in de finale.

De kans is aanwezig dat James en zijn ploeggenoten voor het vierde jaar op rij de Warriors treffen in de finale. De titelhouder uit Oakland moet dan maandagnacht wel de beslissende zevende wedstrijd bij Houston Rockets winnen.

De Cavaliers wonnen de beslissende zevende wedstrijd van de finale in de Eastern Conference met 79-87 bij de Boston Celtics.De 33-jarige James was eens te meer bepalend bij de bezoekers. Hij scoorde 35 punten, pakte 15 rebounds en leverde 9 assists af. Zijn teamgenoot Jeff Green was goed voor 19 punten en 8 rebounds. Bij Boston waren Jayson Tatum (24 punten) en Tristan Thompson (17 punten) de uitblinkers. Voor het eerst in deze serie ging de winst naar de uitspelende ploeg. James staat zo in zijn achtste NBA-finale op rij en kan zijn vierde titel veroveren. Na vier finales met Miami Heat (titels in 2012 en 2013), volgt nu een vierde eindstrijd met Cleveland (titel in 2016).Ter vergelijking: de recordhouder aller tijden is Bill Russell met tien finales op rij tussen 1957 en 1966 met de Boston Celtics, waarvan hij er tussen 1959 en 1966 acht op rij won. Die laatste prestatie deelt hij met Sam Jones en K. C. Jones. In totaal veroverde Russell in zijn carrière elf NBA-titels. Michael Jordan, met wie LeBron James vaak vergeleken wordt, behaalde met de Chicago Bulls zes NBA-titels tussen 1991 en 1998, net als Scottie Pippen. James heeft dus nog wat werk.Vorig jaar moesten de Cavaliers het hoofd buigen voor de Golden State Warriors in de finale. De kans is aanwezig dat James en zijn ploeggenoten voor het vierde jaar op rij de Warriors treffen in de finale. De titelhouder uit Oakland moet dan maandagnacht wel de beslissende zevende wedstrijd bij Houston Rockets winnen.