Het is al de vierde keer dat King James de trofee voor beste speler van het kampioenschap mag ophalen. Eerder gebeurde dat in 2009, 2010 - toen nog als speler van Cleveland Caveliers- en 2012. Daarmee schaart James, nog altijd maar 28 jaar jong, zich bij een select gezelschap van NBA-spelers die minimaal vier keer de MVP-trofee wonnen. Wilt Chamberlain heeft er eveneens vier op zijn schouw staan, Michael Jordan en Bill Russell vijf en absolute recordhouder is LA Lakerslegende Kareem Abdul-Jabbar met zes stuks.

120 van de 121 stemmen

Velen vroegen zich af of James nog beter kon doen dan vorig seizoen, toen hij de Miami Heat autoritair naar de NBA-titel leidde en ook in de Finals verkozen werd tot MVP. Maar met gemiddeld 26,8 punten, 8 rebounds en 7,3 assists per wedstrijd heeft hij die vraag ruimschoots beantwoord.

Ook de journalisten twijfelen niet langer aan zijn suprematie: bij de 121 gerechtigde stemmen werd de Miami-forward 120 keer op de eerste plaats gezet. De enige andere eerste plaats ging naar Carmelo Anthony van de New Yorck Knicks. In de top vijf van de puntentelling voor de MVP-titel eindigde Anthony op de derde plaats. Tweede achter James was Kevin Durant van Oklahoma City Thunder.

Ondertussen heeft de hype rond LeBron James nog maar eens een boost gekregen. Verscheidene basketbalgrootheden werd naar hun mening gevraagd over de plaats die James nu al in de rijke NBA-geschiedenis inneemt. "Hij is van een uitstekende individuele speler geëvolueerd naar een speler die het ritme bepaalt van zijn team en die hen leidt", aldus Kareem Abdul-Jabbar over de progressie die James maakt. Karl Malone was nog lyrischer: "Als ik de NBA-fans één tip mag geven, is het deze: geniet van LeBron James! Want wanneer hij ermee stopt, kan het goed twintig of dertig jaar duren voor je nog eens zoiets kan zien."

James zelf blijft rustig onder alle lof en reageert laconiek: "Ik heb eigenlijk harder mijn best gedaan om Best Defensive Player of the Year te worden dan om MVP te worden... volgend jaar beter." (MS)

Bekijk hier de officiële MVP-video van de NBA:

Het is al de vierde keer dat King James de trofee voor beste speler van het kampioenschap mag ophalen. Eerder gebeurde dat in 2009, 2010 - toen nog als speler van Cleveland Caveliers- en 2012. Daarmee schaart James, nog altijd maar 28 jaar jong, zich bij een select gezelschap van NBA-spelers die minimaal vier keer de MVP-trofee wonnen. Wilt Chamberlain heeft er eveneens vier op zijn schouw staan, Michael Jordan en Bill Russell vijf en absolute recordhouder is LA Lakerslegende Kareem Abdul-Jabbar met zes stuks.120 van de 121 stemmenVelen vroegen zich af of James nog beter kon doen dan vorig seizoen, toen hij de Miami Heat autoritair naar de NBA-titel leidde en ook in de Finals verkozen werd tot MVP. Maar met gemiddeld 26,8 punten, 8 rebounds en 7,3 assists per wedstrijd heeft hij die vraag ruimschoots beantwoord. Ook de journalisten twijfelen niet langer aan zijn suprematie: bij de 121 gerechtigde stemmen werd de Miami-forward 120 keer op de eerste plaats gezet. De enige andere eerste plaats ging naar Carmelo Anthony van de New Yorck Knicks. In de top vijf van de puntentelling voor de MVP-titel eindigde Anthony op de derde plaats. Tweede achter James was Kevin Durant van Oklahoma City Thunder.Ondertussen heeft de hype rond LeBron James nog maar eens een boost gekregen. Verscheidene basketbalgrootheden werd naar hun mening gevraagd over de plaats die James nu al in de rijke NBA-geschiedenis inneemt. "Hij is van een uitstekende individuele speler geëvolueerd naar een speler die het ritme bepaalt van zijn team en die hen leidt", aldus Kareem Abdul-Jabbar over de progressie die James maakt. Karl Malone was nog lyrischer: "Als ik de NBA-fans één tip mag geven, is het deze: geniet van LeBron James! Want wanneer hij ermee stopt, kan het goed twintig of dertig jaar duren voor je nog eens zoiets kan zien."James zelf blijft rustig onder alle lof en reageert laconiek: "Ik heb eigenlijk harder mijn best gedaan om Best Defensive Player of the Year te worden dan om MVP te worden... volgend jaar beter." (MS)Bekijk hier de officiële MVP-video van de NBA: