De Amerikaanse skikampioene Lindsey Vonn (28) is zwaar gevallen tijdens de Super-G op de openingsdag van het WK skiën in het Oostenrijkse Schladming.

Volgens de eerste berichten liep Vonn bij haar crash een scheenbeenbreuk op. Dat zou betekenen dat haar seizoen erop zit.

Ziekenhuis Vonn verloor halfweg de wedstrijd het evenwicht en smakte hard tegen de piste. Ze kreeg op de piste de eerste zorgen toegediend en werd daarna per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Beelden van de crash:

Na het incident ging de wedstrijd, die wegens hardnekkige mist op de piste al met 3,5 uur was uitgesteld, gewoon verder. De overwinning was voor Tina Maze. De 29-jarige Sloveense was 38 honderdsten sneller dan de Zwitserse Laura Gut. De Amerikaanse Julia Mancuso pakte op 52 honderdsten het brons.

Topskiester

'Vonnder Woman' veroverde in 2010 de olympische titel afdaling en won ook al vier keer de algemene wereldbeker - in 2008, 2009, 2010 en 2012.

Vorig jaar werd haar verzoek om op 24 november deel te nemen aan de World Cupmanche voor mannen in Lake Louise, afgewezen.

De Amerikaanse skikampioene Lindsey Vonn (28) is zwaar gevallen tijdens de Super-G op de openingsdag van het WK skiën in het Oostenrijkse Schladming. Volgens de eerste berichten liep Vonn bij haar crash een scheenbeenbreuk op. Dat zou betekenen dat haar seizoen erop zit. Ziekenhuis Vonn verloor halfweg de wedstrijd het evenwicht en smakte hard tegen de piste. Ze kreeg op de piste de eerste zorgen toegediend en werd daarna per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Beelden van de crash: Na het incident ging de wedstrijd, die wegens hardnekkige mist op de piste al met 3,5 uur was uitgesteld, gewoon verder. De overwinning was voor Tina Maze. De 29-jarige Sloveense was 38 honderdsten sneller dan de Zwitserse Laura Gut. De Amerikaanse Julia Mancuso pakte op 52 honderdsten het brons. Topskiester 'Vonnder Woman' veroverde in 2010 de olympische titel afdaling en won ook al vier keer de algemene wereldbeker - in 2008, 2009, 2010 en 2012. Vorig jaar werd haar verzoek om op 24 november deel te nemen aan de World Cupmanche voor mannen in Lake Louise, afgewezen.