Londen is verkozen als gaststad voor het WK atletiek in 2017.
Dat heeft de Internationale Atletiekfederatie IAAF in Monaco beslist. De Engelse stad, die in 2012 ook al de Olympische Spelen mag organiseren, werd verkozen boven het Qatarese Doha.

De kandidatuur van Londen werd voorgesteld door de voormalige atletiekkampioen Sebastian Coe, eveneens de voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen in 2012. De burgermeester van Londen, Boris Johnsson, zei dat de toewijzing naar Londen zou zorgen voor een grote erfenis voor de mondiale atletiek. De Britse premier David Cameron noemt de toewijzing van het WK atletiek in 2017 'groot nieuws' voor Londen. De premier kijkt er ook naar uit om "de atleten en supporters uit de hele wereld te ontvangen in Londen, een levendige stad vol mensen die gek zijn van sport".

Het WK atletiek wordt in 2013 in Moskou gehouden, twee jaar later is Peking aan de beurt. In 2017 strijkt het atletiekcircus dan neer in Londen. (Belga/INM)

Geniet nog een keer van enkele overwinningen van de atletiekkampioen Sebastian Coe:

Londen is verkozen als gaststad voor het WK atletiek in 2017. Dat heeft de Internationale Atletiekfederatie IAAF in Monaco beslist. De Engelse stad, die in 2012 ook al de Olympische Spelen mag organiseren, werd verkozen boven het Qatarese Doha. De kandidatuur van Londen werd voorgesteld door de voormalige atletiekkampioen Sebastian Coe, eveneens de voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen in 2012. De burgermeester van Londen, Boris Johnsson, zei dat de toewijzing naar Londen zou zorgen voor een grote erfenis voor de mondiale atletiek. De Britse premier David Cameron noemt de toewijzing van het WK atletiek in 2017 'groot nieuws' voor Londen. De premier kijkt er ook naar uit om "de atleten en supporters uit de hele wereld te ontvangen in Londen, een levendige stad vol mensen die gek zijn van sport". Het WK atletiek wordt in 2013 in Moskou gehouden, twee jaar later is Peking aan de beurt. In 2017 strijkt het atletiekcircus dan neer in Londen. (Belga/INM) Geniet nog een keer van enkele overwinningen van de atletiekkampioen Sebastian Coe: