Op 7 april jongstleden werd in Qatar het startschot gegeven voor een nieuwe seizoen in de MotoGP. De eerste race werd gewonnen door regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo, gevolgd door Valentino Rossi, zijn teamgenoot bij Yamaha Factory Racing.

Maar misschien wel het meest opmerkelijke feit in de woestijn van Qatar was de derde plaats van Marc Márquez (Repsol Honda Team). Deze amper twintigjarige Spanjaard debuteert in de MotoGP nadat hij vorig seizoen de Moto2 domineerde en zorgt in de wereld van de snelle motoren voor een buzz die veel volgers doet hopen dat de hoogdagen van het racen met de moto zullen herleven.

We zoemen hier wat verder in op Márquez. Hieronder vind je een interview waarin de jongeling ingaat op enkele vragen die zijn fans via facebook konden stellen. We hebben ook een video met de weg die hij tot nu toe aflegde. Van zijn eerste races op de moto tot zijn wereldtitel in de Moto2. Om af te sluiten nog een filmpje met unieke beelden van de voorbereiding van het Repsol Honda Team op de volgende race: dit weekend op het Circuit of The Americas in Austin, Texas. Zo rijden we mee met Dani Pedrosa en Márquez terwijl ze stijlvol over het asfalt scheuren. (MS)Interview:Márquez, zijn weg naar de MotoGP:Testritten Repsol Honda Team in Austin:

Op 7 april jongstleden werd in Qatar het startschot gegeven voor een nieuwe seizoen in de MotoGP. De eerste race werd gewonnen door regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo, gevolgd door Valentino Rossi, zijn teamgenoot bij Yamaha Factory Racing. Maar misschien wel het meest opmerkelijke feit in de woestijn van Qatar was de derde plaats van Marc Márquez (Repsol Honda Team). Deze amper twintigjarige Spanjaard debuteert in de MotoGP nadat hij vorig seizoen de Moto2 domineerde en zorgt in de wereld van de snelle motoren voor een buzz die veel volgers doet hopen dat de hoogdagen van het racen met de moto zullen herleven. We zoemen hier wat verder in op Márquez. Hieronder vind je een interview waarin de jongeling ingaat op enkele vragen die zijn fans via facebook konden stellen. We hebben ook een video met de weg die hij tot nu toe aflegde. Van zijn eerste races op de moto tot zijn wereldtitel in de Moto2. Om af te sluiten nog een filmpje met unieke beelden van de voorbereiding van het Repsol Honda Team op de volgende race: dit weekend op het Circuit of The Americas in Austin, Texas. Zo rijden we mee met Dani Pedrosa en Márquez terwijl ze stijlvol over het asfalt scheuren. (MS)Interview: Márquez, zijn weg naar de MotoGP: Testritten Repsol Honda Team in Austin: