"Of dat te vroeg is, zal de carrière achteraf pas uitwijzen", oordeelt Memorial Van Dammeorganisator Wilfried Meert. "Thiam is een groot atletiektalent dat opstaat na het afhaken van Hellebaut en de blessures van Svetlana Bolsjakova. De meest getalenteerde van die nieuwe generatie, die al iets bewees, want het wereldrecord meerkamp in zaal breken van een monument als Carolina Kluft, daar hoef je geen tekening bij te maken."

Thiam heeft de looks en de intelligentie om in de voetsporen te treden van Hellebaut, maar Meert weet dat ze aan haar tweetaligheid en haar favoriete discipline moet denken. "Ze is de dochter van een Senegalese vader en een moeder uit Namen, met Frans als voertaal", stelt hij. "In haar loopnummers zal ze zich bij de senioren nooit kunnen meten met de besten. Het moet daarom een overweging zijn om de meerkamp te verlaten voor het hoogspringen. Want nu haalt Nafi daar al 1,92 meter en boven de 2 meter ben je wereldtop."

"Of dat te vroeg is, zal de carrière achteraf pas uitwijzen", oordeelt Memorial Van Dammeorganisator Wilfried Meert. "Thiam is een groot atletiektalent dat opstaat na het afhaken van Hellebaut en de blessures van Svetlana Bolsjakova. De meest getalenteerde van die nieuwe generatie, die al iets bewees, want het wereldrecord meerkamp in zaal breken van een monument als Carolina Kluft, daar hoef je geen tekening bij te maken."Thiam heeft de looks en de intelligentie om in de voetsporen te treden van Hellebaut, maar Meert weet dat ze aan haar tweetaligheid en haar favoriete discipline moet denken. "Ze is de dochter van een Senegalese vader en een moeder uit Namen, met Frans als voertaal", stelt hij. "In haar loopnummers zal ze zich bij de senioren nooit kunnen meten met de besten. Het moet daarom een overweging zijn om de meerkamp te verlaten voor het hoogspringen. Want nu haalt Nafi daar al 1,92 meter en boven de 2 meter ben je wereldtop."