De Grote Prijs van Brazilië in Sao Paulo wordt op 25 november de laatste race van Michael Schumacher.

Motivatie

Vorige week raakte bekend dat Lewis Hamilton, nu nog bij McLaren, Schumacher vanaf 2013 zal vervangen bij Mercedes. Toen de transfer van Hamilton bekend raakte, hing het nieuws over een tweede afscheid van 'Schumi' al in de lucht.

De Duitser heeft die speculaties nu bevestigd. "Hoewel ik nog steeds in staat ben om te concurreren met de beste rijders, is het op een bepaald moment beter om afscheid te nemen," zo legde Schumacher uit in het Japanse Suzuka, waar dit weekend de vijftiende WK-manche van het seizoen wordt gereden. "Ik heb de noodzakelijke motivatie en energie verloren. Deze beslissing lucht op."

Geen spijt

Schumacher kondigde eind 2006 al een eerste keer zijn afscheid aan. In 2010 maakte hij zijn comeback bij Mercedes, maar hij kon de successen van zijn eerste periode nooit benaderen.

Tot nu toe haalde hij voor het Duitse team slechts één keer het podium in 52 wedstrijden, terwijl hij in zijn eerste carrière goed was voor zeven wereldtitels (bij Benetton en Ferrari). In totaal won hij al 91 GP's.

Toch heeft Schumacher geen spijt van zijn comeback. "Ik slaagde erin om continu te verbeteren. Ons doel om een bolide voor de wereldtitel te ontwikkelen, hebben we wel niet bereikt. Maar ook na deze drie jaren kijk ik niet minder gelukkig terug op mijn F1-carrière." (Belga/DPA/KVDA)

De Grote Prijs van Brazilië in Sao Paulo wordt op 25 november de laatste race van Michael Schumacher. Motivatie Vorige week raakte bekend dat Lewis Hamilton, nu nog bij McLaren, Schumacher vanaf 2013 zal vervangen bij Mercedes. Toen de transfer van Hamilton bekend raakte, hing het nieuws over een tweede afscheid van 'Schumi' al in de lucht. De Duitser heeft die speculaties nu bevestigd. "Hoewel ik nog steeds in staat ben om te concurreren met de beste rijders, is het op een bepaald moment beter om afscheid te nemen," zo legde Schumacher uit in het Japanse Suzuka, waar dit weekend de vijftiende WK-manche van het seizoen wordt gereden. "Ik heb de noodzakelijke motivatie en energie verloren. Deze beslissing lucht op." Geen spijt Schumacher kondigde eind 2006 al een eerste keer zijn afscheid aan. In 2010 maakte hij zijn comeback bij Mercedes, maar hij kon de successen van zijn eerste periode nooit benaderen. Tot nu toe haalde hij voor het Duitse team slechts één keer het podium in 52 wedstrijden, terwijl hij in zijn eerste carrière goed was voor zeven wereldtitels (bij Benetton en Ferrari). In totaal won hij al 91 GP's. Toch heeft Schumacher geen spijt van zijn comeback. "Ik slaagde erin om continu te verbeteren. Ons doel om een bolide voor de wereldtitel te ontwikkelen, hebben we wel niet bereikt. Maar ook na deze drie jaren kijk ik niet minder gelukkig terug op mijn F1-carrière." (Belga/DPA/KVDA)