Volgens de immigratiewetten wordt iedereen die tot meer dan vier jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, de toegang tot het land geweigerd.

De 47-jarige ex-wereldkampioen boksen kreeg in 1992 zes jaar gevangenisstraf voor verkrachting - hij zat er 'slechts' drie uit - en werd ook nog voor geweldpleging, cocaïnebezit en rijden onder invloed veroordeeld. "We juichen deze beslissing toe", reageerde Ending Victimisation and Blame, een organisatie die zich inzet voor de begeleiding van slachtoffers van verkrachting. "Hij moet beseffen dat zijn crimineel gedrag gevolgen heeft op de lange termijn. Voor hem, maar nóg meer voor zijn slachtoffer. En dat wordt meestal vergeten."

Tyson, die de Engelse media dan maar in Parijs uitnodigde, hoopt dat hij in maart toch zijn onemanshow - geregisseerd door Spike Lee - in Groot-Brittannië kan opvoeren.

(CT)

Volgens de immigratiewetten wordt iedereen die tot meer dan vier jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, de toegang tot het land geweigerd. De 47-jarige ex-wereldkampioen boksen kreeg in 1992 zes jaar gevangenisstraf voor verkrachting - hij zat er 'slechts' drie uit - en werd ook nog voor geweldpleging, cocaïnebezit en rijden onder invloed veroordeeld. "We juichen deze beslissing toe", reageerde Ending Victimisation and Blame, een organisatie die zich inzet voor de begeleiding van slachtoffers van verkrachting. "Hij moet beseffen dat zijn crimineel gedrag gevolgen heeft op de lange termijn. Voor hem, maar nóg meer voor zijn slachtoffer. En dat wordt meestal vergeten." Tyson, die de Engelse media dan maar in Parijs uitnodigde, hoopt dat hij in maart toch zijn onemanshow - geregisseerd door Spike Lee - in Groot-Brittannië kan opvoeren.(CT)