Langeafstandsloper Mohammed Mourhit maakt binnenkort op 41-jarige leeftijd een comeback in de atletiek. Zijn hoofddoel is kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen.

Mourhit bevestigde zijn comeback maandag aan persagentschap Belga.

Trainen

De voormalige vaandeldrager van de Belgische atletiekwereld is al een tijdje aan het trainen in Marokko en wil tijdens de CrossCup van Roeselare op 27 november zijn rentree maken.

"Ik ben altijd blijven lopen, soms zelfs in competitieverband op de weg. Maar dat was altijd zonder een bepaald doel voor ogen," aldus Mourhit. "Mijn trainingspartners in Ifrane gaven me echter opnieuw zin om een degelijk niveau te halen."

"Eén week voor de CrossCup in Roeselare keer ik terug naar België. Tijdens de wintercrossen wil ik mijn conditie opbouwen met als uiteindelijke doel de kwalificatie voor de Spelen op de 10.000 meter". Het olympisch minimum op die afstand is door het BOIC vastgelegd op 27:40.00.

Doping

Mourhit stapelde eind jaren negentig en in het begin van dit millennium de successen op, maar na een positieve dopingcontrole op het WK halve marathon in Brussel in 2002 liep hij tegen de lamp. De van oorsprong Marokkaanse atleet verdween langs een achterpoortje uit de sport.

Hij nam voor België deel aan de Olympische Spelen van 2000 in Sydney en is nog steeds Europees recordhouder op de 3.000 en de 5.000 meter. (Belga/KVDA)

Langeafstandsloper Mohammed Mourhit maakt binnenkort op 41-jarige leeftijd een comeback in de atletiek. Zijn hoofddoel is kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen. Mourhit bevestigde zijn comeback maandag aan persagentschap Belga. Trainen De voormalige vaandeldrager van de Belgische atletiekwereld is al een tijdje aan het trainen in Marokko en wil tijdens de CrossCup van Roeselare op 27 november zijn rentree maken. "Ik ben altijd blijven lopen, soms zelfs in competitieverband op de weg. Maar dat was altijd zonder een bepaald doel voor ogen," aldus Mourhit. "Mijn trainingspartners in Ifrane gaven me echter opnieuw zin om een degelijk niveau te halen." "Eén week voor de CrossCup in Roeselare keer ik terug naar België. Tijdens de wintercrossen wil ik mijn conditie opbouwen met als uiteindelijke doel de kwalificatie voor de Spelen op de 10.000 meter". Het olympisch minimum op die afstand is door het BOIC vastgelegd op 27:40.00. Doping Mourhit stapelde eind jaren negentig en in het begin van dit millennium de successen op, maar na een positieve dopingcontrole op het WK halve marathon in Brussel in 2002 liep hij tegen de lamp. De van oorsprong Marokkaanse atleet verdween langs een achterpoortje uit de sport. Hij nam voor België deel aan de Olympische Spelen van 2000 in Sydney en is nog steeds Europees recordhouder op de 3.000 en de 5.000 meter. (Belga/KVDA)