De Grote Prijs van Maleisië in de MotoGP is opgeschrikt door een zware crash van de Italiaan Marco Simoncelli (Honda). De Italiaan kwam daarbij om het leven.

Na het incident, dat plaatsvond kort na de start, is de wedstrijd definitief stilgelegd.

Simoncelli kwam ten val bij het uitkomen van een bocht en werd daarna aangereden door de Amerikaan Colin Edwards (Yamaha). Hij verloor bij de crash zijn helm.

De onfortuinlijke Italiaan kreeg op de baan de eerste zorgen en werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Daarbij is hij overleden. (Belga/EE)

De Grote Prijs van Maleisië in de MotoGP is opgeschrikt door een zware crash van de Italiaan Marco Simoncelli (Honda). De Italiaan kwam daarbij om het leven. Na het incident, dat plaatsvond kort na de start, is de wedstrijd definitief stilgelegd. Simoncelli kwam ten val bij het uitkomen van een bocht en werd daarna aangereden door de Amerikaan Colin Edwards (Yamaha). Hij verloor bij de crash zijn helm. De onfortuinlijke Italiaan kreeg op de baan de eerste zorgen en werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Daarbij is hij overleden. (Belga/EE)