Nadal ten koste van Federer naar finale Australian Open

© Reuters

De Spanjaard kan zondag zijn elfde grandslamtoernooi winnen.

Rafael Nadal heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Australian Open. In de halve finales versloeg de Spanjaard de Zwitser Roger Federer in vier sets met 6-7, 6-2, 7-6 en 6-4.

De partij in de volgelopen Rod Laver Arena duurde 3 uur en 42 minuten en werd in set twee even stilgelegd voor een vuurwerk ter ere van de Australische nationale feestdag.

Nadal (25) en Federer (30) stonden al voor de 27e keer tegenover elkaar op de ATP Tour. Nadal won voor de achttiende keer.

Zondag neemt Nadal het in de finale op tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic, het nummer een van de wereld, of de Brit Andy Murray.

Nadal won de Australian Open al een keer in 2009. De voorbije twee jaar strandde hij telkens in de kwartfinale. De Spanjaard kan zondag zijn elfde grandslamtoernooi winnen. Hij won ook al zes keer Roland Garros, twee keer Wimbledon en een keer de US Open.

Roger Federer blijft voorlopig steken op zestien grandslams, waarmee hij nog altijd recordhouder is. Zijn voorlopig laatste zege boekte de Zwitser twee jaar geleden in Melbourne. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content