In de jaren 80 bood de Nationale Loterij ook al sportweddenschappen aan met het voetbalspel Toto, dat in 1985 ter ziele ging. Nu zetten ze opnieuw in op sport, maar het wordt veel grootser aangepakt. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Geen wielrennen

"Naast voetbal denken we ook aan tennis, basketbal, volleybal", zegt Bart Vandenberghe, binnen de Loterij verantwoordelijk voor nieuwe projecten. Wielrennen zal niet in het aanbod zitten. "Je kan het niet maken om met een eigen ploeg aanwezig te zijn in de wielerwereld, en daar dan weddenschappen rond te organiseren", luidt het.

Standard

En wat met voetbalploeg Standard? "Dat is iets anders. Daar zijn we gewoon shirtsponsor, in het wielrennen zijn we eigenaar van de ploeg en bepalen we ook mee het reilen en zeilen ervan."

Online

De beslissing om met sportweddenschappen te starten, kwam er om twee redenen. "Vergunde privé-aanbieders van weddenschappen zoals Ladbrokes mogen door de nieuwe kansspelwet vanaf dit jaar ook online sportweddenschappen aanbieden.

Als Nationale Loterij willen wij een betrouwbaar alternatief bieden. En misschien nog belangrijker is dat we met onze sportweddenschappen ook mensen kunnen weghalen van de illegale goksites", zegt Vandenberghe. (Belga/EE)

In de jaren 80 bood de Nationale Loterij ook al sportweddenschappen aan met het voetbalspel Toto, dat in 1985 ter ziele ging. Nu zetten ze opnieuw in op sport, maar het wordt veel grootser aangepakt. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.Geen wielrennen "Naast voetbal denken we ook aan tennis, basketbal, volleybal", zegt Bart Vandenberghe, binnen de Loterij verantwoordelijk voor nieuwe projecten. Wielrennen zal niet in het aanbod zitten. "Je kan het niet maken om met een eigen ploeg aanwezig te zijn in de wielerwereld, en daar dan weddenschappen rond te organiseren", luidt het. Standard En wat met voetbalploeg Standard? "Dat is iets anders. Daar zijn we gewoon shirtsponsor, in het wielrennen zijn we eigenaar van de ploeg en bepalen we ook mee het reilen en zeilen ervan." Online De beslissing om met sportweddenschappen te starten, kwam er om twee redenen. "Vergunde privé-aanbieders van weddenschappen zoals Ladbrokes mogen door de nieuwe kansspelwet vanaf dit jaar ook online sportweddenschappen aanbieden. Als Nationale Loterij willen wij een betrouwbaar alternatief bieden. En misschien nog belangrijker is dat we met onze sportweddenschappen ook mensen kunnen weghalen van de illegale goksites", zegt Vandenberghe. (Belga/EE)