Kobe Bryant's nieuwste blessure kwam er in een wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies afgelopen dinsdag. Een scan van de knie toont nu aan dat hij een fractuur heeft van het linkse tibiaplateau, de plek waar het scheenbeen overgaat in het kniegewricht. Verdict: zes weken aan de zijlijn.

Bryant, sinds jaar en dag de sterspeler en onbetwiste patron van de Los Angeles Lakers, was pas aan zijn zesde wedstrijd toe sinds hij twee weken terug zijn wederoptreden maakte na een gescheurde achillespees. In die zes wedstrijden was hij goed voor een voor zijn doen schamel gemiddelde van 13,8 punten.

Kobe Bryant geldt als één van de beste basketballers aller tijden. Hij was vijf keer kampioen met de Lakers, werd twee keer 'Most Valuable Player' van de NBA Finals en één keer van het reguliere seizoen. Maar bovenal is er sinds zijn eigen grote voorbeeld Michael Jordan geen enkele speler geweest die zijn tegenstanders op de momenten van de waarheid zo de stuipen op het lijf joeg als Bryant.

'Heel sneu'

Bryants nieuwe blessure is een klap voor de Lakers, die sowieso in een sukkelstraatje zitten. "Dit is heel sneu voor Kobe", zei coach Mike D'Antoni aan de Amerikaanse sportzender ESPN. "Hij heeft erg hard gewerkt om terug te komen. Maar hij staat er over zes weken weer, dus tot dan zullen we de storm doorstaan."

Over die laatste bewering van D'Antoni valt een en ander te zeggen. De Lakers zijn aan een kwakkelseizoen bezig. Was het al twijfelachtig dat ze met Kobe Bryant de playoffs zoden halen, dan wordt dat nu een nog moeilijkere opgave. Tegen dat Bryant weer op het parket staat, zijn er nog minder dan drie maanden te gaan in het seizoen en is het wellicht al te laat.

Notoir ego

Of Bryant ooit nog de oude wordt, is al evenzeer de vraag. Bryant is ondertussen 35. Hij speelt al sinds zijn achttiende in de NBA en heeft haast 1250 wedstrijden op zijn teller staan. Dan is slijtage onvermijdelijk, zoals zich nu laat aanzien.

Het ziet ernaar uit dat 2013-14 alweer een verloren seizoen wordt voor de man die zichzelf de Black Mamba noemt. Tegen de tijd dat het volgende seizoen aanbreekt, is hij 36. Dan is er geen garantie dat je je explosiviteit nog terugkrijgt.

De dagen van Kobe Bryant als acrobatische topscorer zijn dus wellicht geteld. Bryant is een man met de kwaliteiten om zich ook op andere manieren nuttig te maken voor een basketbalteam, maar hij heeft ook een notoir ego. Bijgevolg wordt het aankijken of hij in staat is om zichzelf weg te cijferen in het belang van zijn team.

Kobe Bryant's nieuwste blessure kwam er in een wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies afgelopen dinsdag. Een scan van de knie toont nu aan dat hij een fractuur heeft van het linkse tibiaplateau, de plek waar het scheenbeen overgaat in het kniegewricht. Verdict: zes weken aan de zijlijn. Bryant, sinds jaar en dag de sterspeler en onbetwiste patron van de Los Angeles Lakers, was pas aan zijn zesde wedstrijd toe sinds hij twee weken terug zijn wederoptreden maakte na een gescheurde achillespees. In die zes wedstrijden was hij goed voor een voor zijn doen schamel gemiddelde van 13,8 punten. Kobe Bryant geldt als één van de beste basketballers aller tijden. Hij was vijf keer kampioen met de Lakers, werd twee keer 'Most Valuable Player' van de NBA Finals en één keer van het reguliere seizoen. Maar bovenal is er sinds zijn eigen grote voorbeeld Michael Jordan geen enkele speler geweest die zijn tegenstanders op de momenten van de waarheid zo de stuipen op het lijf joeg als Bryant.'Heel sneu' Bryants nieuwe blessure is een klap voor de Lakers, die sowieso in een sukkelstraatje zitten. "Dit is heel sneu voor Kobe", zei coach Mike D'Antoni aan de Amerikaanse sportzender ESPN. "Hij heeft erg hard gewerkt om terug te komen. Maar hij staat er over zes weken weer, dus tot dan zullen we de storm doorstaan." Over die laatste bewering van D'Antoni valt een en ander te zeggen. De Lakers zijn aan een kwakkelseizoen bezig. Was het al twijfelachtig dat ze met Kobe Bryant de playoffs zoden halen, dan wordt dat nu een nog moeilijkere opgave. Tegen dat Bryant weer op het parket staat, zijn er nog minder dan drie maanden te gaan in het seizoen en is het wellicht al te laat.Notoir ego Of Bryant ooit nog de oude wordt, is al evenzeer de vraag. Bryant is ondertussen 35. Hij speelt al sinds zijn achttiende in de NBA en heeft haast 1250 wedstrijden op zijn teller staan. Dan is slijtage onvermijdelijk, zoals zich nu laat aanzien. Het ziet ernaar uit dat 2013-14 alweer een verloren seizoen wordt voor de man die zichzelf de Black Mamba noemt. Tegen de tijd dat het volgende seizoen aanbreekt, is hij 36. Dan is er geen garantie dat je je explosiviteit nog terugkrijgt. De dagen van Kobe Bryant als acrobatische topscorer zijn dus wellicht geteld. Bryant is een man met de kwaliteiten om zich ook op andere manieren nuttig te maken voor een basketbalteam, maar hij heeft ook een notoir ego. Bijgevolg wordt het aankijken of hij in staat is om zichzelf weg te cijferen in het belang van zijn team.