Chicago moest het doen zonder sterspelers Derrick Rose en Joakim Noah (de zoon van tennisster Yannick Noah), maar nam van bij het begin van de partij al een voorspong van 11 punten. Miami nam in de derde quarter even de leiding, maar moest in het vierde kwart zijn meerdere erkennen in een vastberaden Chicago, dat in een uitverkocht United Center (23.000 toeschouwers) vooral een reboundoverwicht uitbuitte.

Aan een zijden draadje

Bij Miami deed LeBron James (32 punten) er alles aan om zijn team op koers te houden. Sterkhouders bij Chicago waren de Soedanese Brit Luol Deng (28 punten) en vooral krachtmens Carlos Boozer, die tekende voor 21 punten en 17 rebounds.

De Miami Heat won uiteindelijk 27 keer op rij. Alleen de Los Angeles Lakers deden het ooit beter. Zij wonnen in het seizoen 1971-72 33 achtereenvolgende wedstrijden.

De laatste keer dat LeBron & co. verloren, was op 1 februari. De winstreeks hing een paar keer aan een zijden draadje. Miami stond zeven keer met dubbele cijfers achter en moest elf keer een achterstand goedmaken in de vierde quarter. Tegen het zwakke Cleveland haalde Miami een deficit van 27 punten in.

Miami nog steeds titelfavoriet

Dat kan allemaal als je een welhaast bovennatuurlijke speler als LeBron James in de rangen hebt, maar tegen Chicago schoot zelfs hij tekort. King James maakte acht punten in het vierde kwart, maar uiteindelijk waren het Boozer met een cruciale aanvallende rebound en de pocket-point guard Nate Robinson (1m75) met de beslissende lay-up die Miami de das omdeden.

Dat regerend kampioen Miami met de tweede langste winstreeks aller tijden op zak titelfavoriet blijft, spreekt nochtans vanzelf.

Chicago moest het doen zonder sterspelers Derrick Rose en Joakim Noah (de zoon van tennisster Yannick Noah), maar nam van bij het begin van de partij al een voorspong van 11 punten. Miami nam in de derde quarter even de leiding, maar moest in het vierde kwart zijn meerdere erkennen in een vastberaden Chicago, dat in een uitverkocht United Center (23.000 toeschouwers) vooral een reboundoverwicht uitbuitte. Aan een zijden draadje Bij Miami deed LeBron James (32 punten) er alles aan om zijn team op koers te houden. Sterkhouders bij Chicago waren de Soedanese Brit Luol Deng (28 punten) en vooral krachtmens Carlos Boozer, die tekende voor 21 punten en 17 rebounds. De Miami Heat won uiteindelijk 27 keer op rij. Alleen de Los Angeles Lakers deden het ooit beter. Zij wonnen in het seizoen 1971-72 33 achtereenvolgende wedstrijden. De laatste keer dat LeBron & co. verloren, was op 1 februari. De winstreeks hing een paar keer aan een zijden draadje. Miami stond zeven keer met dubbele cijfers achter en moest elf keer een achterstand goedmaken in de vierde quarter. Tegen het zwakke Cleveland haalde Miami een deficit van 27 punten in. Miami nog steeds titelfavoriet Dat kan allemaal als je een welhaast bovennatuurlijke speler als LeBron James in de rangen hebt, maar tegen Chicago schoot zelfs hij tekort. King James maakte acht punten in het vierde kwart, maar uiteindelijk waren het Boozer met een cruciale aanvallende rebound en de pocket-point guard Nate Robinson (1m75) met de beslissende lay-up die Miami de das omdeden. Dat regerend kampioen Miami met de tweede langste winstreeks aller tijden op zak titelfavoriet blijft, spreekt nochtans vanzelf.