Allen Iverson kondigde officieel zijn afscheid van de basketbalsport aan. De NBA-legende zal altijd bekend blijven als 'koning van de crossover'.

De crossover is één van de oudste, maar tegelijkertijd meest efficiënte passeerbewegingen in het basketbal. Explosief voetenwerk en een razendsnelle omschakeling van de ene hand op de andere zijn de absolute vereisten om maximaal rendement te halen uit deze beweging.

Allen Iverson beheerste die techniek tot in de perfectie. Dat in combinatie met zijn zuivere shot zorgde ervoor dat de kwieke guard ondanks zijn beperkte gestalte (1m83) uitgroeide tot één van de topschutters in de geschiedenis van de NBA.

In 2010 sloot hij zijn veertien jaar durende NBA-carrière af met een gemiddelde van 26,7 punten per wedstrijd. Het zesde hoogste aantal na kleppers als Michael Jordan, Wilt Chamberlain, LeBron James, Elgin Baylor en Jerry West. Tien seizoenen speelde hij voor de Philadelphia 76'ers (1996-2006), waarna hij nog uitstapjes maakte naar Denver, Memphis en Detroit. In 2009 keerde hij even terug naar Philadelphia, maar een jaar later bevond hij zich alweer in Turkije voor een Europees avontuur bij Besiktas.

Iverson (38), bijgenaamd 'The Answer', vindt het nu welletjes geweest en kondigde zijn afscheid van de basketbalsport aan. Dat zal hij officieel meedelen op 30 oktober, wanneer Philadelphia zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen speelt. Nota bene tegen kampioen Miami Heat.

Het erelijstje van Iverson mag er alvast zijn: elf maal All Star, éénmaal MVP (in 2001), viermaal topschutter en driemaal leider in de steals. Alleen een grote collectieve titel ontbreekt op zijn palmares.

Een 'kleine' hommage aan 's mans signature move, de crossover:

En misschien zijn meest memorabele moment, de crossover tegenover zijn held Michael Jordan:

Allen Iverson kondigde officieel zijn afscheid van de basketbalsport aan. De NBA-legende zal altijd bekend blijven als 'koning van de crossover'. De crossover is één van de oudste, maar tegelijkertijd meest efficiënte passeerbewegingen in het basketbal. Explosief voetenwerk en een razendsnelle omschakeling van de ene hand op de andere zijn de absolute vereisten om maximaal rendement te halen uit deze beweging. Allen Iverson beheerste die techniek tot in de perfectie. Dat in combinatie met zijn zuivere shot zorgde ervoor dat de kwieke guard ondanks zijn beperkte gestalte (1m83) uitgroeide tot één van de topschutters in de geschiedenis van de NBA.In 2010 sloot hij zijn veertien jaar durende NBA-carrière af met een gemiddelde van 26,7 punten per wedstrijd. Het zesde hoogste aantal na kleppers als Michael Jordan, Wilt Chamberlain, LeBron James, Elgin Baylor en Jerry West. Tien seizoenen speelde hij voor de Philadelphia 76'ers (1996-2006), waarna hij nog uitstapjes maakte naar Denver, Memphis en Detroit. In 2009 keerde hij even terug naar Philadelphia, maar een jaar later bevond hij zich alweer in Turkije voor een Europees avontuur bij Besiktas. Iverson (38), bijgenaamd 'The Answer', vindt het nu welletjes geweest en kondigde zijn afscheid van de basketbalsport aan. Dat zal hij officieel meedelen op 30 oktober, wanneer Philadelphia zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen speelt. Nota bene tegen kampioen Miami Heat.Het erelijstje van Iverson mag er alvast zijn: elf maal All Star, éénmaal MVP (in 2001), viermaal topschutter en driemaal leider in de steals. Alleen een grote collectieve titel ontbreekt op zijn palmares.Een 'kleine' hommage aan 's mans signature move, de crossover:En misschien zijn meest memorabele moment, de crossover tegenover zijn held Michael Jordan: