Brandon Ingram en Rajon Rondo van de Lakers van superster LeBron James werden respectievelijk voor vier en drie duels geschorst. Houstonspeler Chris Paul kreeg twee duels schorsing opgelegd, waarvan hij er zondag al één uitzat tegen de Los Angeles Clippers. Het drietal ontvangt tijdens hun schorsing ook geen salaris.

Knokpartijen zijn zeldzaam in de NBA, maar zaterdagavond zat het er flink op. Met nog ruim vier minuten op de klok en een kleine voorsprong voor de Rockets maakte Ingram een overtreding op James Harden. In het daaropvolgende tumult raakten Paul en Rondo slaags. Dat begon nadat Rondo had gespuugd naar zijn tegenstander. Ingram bemoeide zich er vervolgens ook mee, waarna de vechtersbazen naar de kleedkamer werden gestuurd.

Houston won het duel met 115-124. Het was het eerste thuisduel van LeBron James met de LA Lakers.

Verloren

Zondag smeerden de Denver Nuggets titelverdediger Golden State Warriors een eerste seizoensnederlaag aan: 100-98. Voor Denver betekende dat de derde overwinning in evenveel duels in de NBA.

Het verlies leek met nog ruim 8 minuten op de klok en een achterstand van 13 punten al aanstaande, maar drie driepunters van Stephen Curry in een tijdsbestek van anderhalve minuut bezorgden de Warriors weer de aansluiting. De Nuggets, met Gary Harris (28 punten) als topscorer, wankelden. Met nog 7 seconden op de klok had Jamal Murray namens de thuisploeg vanaf de vrijeworplijn het verschil weer op twee punten gebracht waarna Curry, goed voor 30 punten, zijn teamgenoot Jones aanspeelde onder de basket. Hernangomez had het gevaar gezien en voorkwam met een indrukwekkend blok dat er extra tijd nodig was.

Brandon Ingram en Rajon Rondo van de Lakers van superster LeBron James werden respectievelijk voor vier en drie duels geschorst. Houstonspeler Chris Paul kreeg twee duels schorsing opgelegd, waarvan hij er zondag al één uitzat tegen de Los Angeles Clippers. Het drietal ontvangt tijdens hun schorsing ook geen salaris. Knokpartijen zijn zeldzaam in de NBA, maar zaterdagavond zat het er flink op. Met nog ruim vier minuten op de klok en een kleine voorsprong voor de Rockets maakte Ingram een overtreding op James Harden. In het daaropvolgende tumult raakten Paul en Rondo slaags. Dat begon nadat Rondo had gespuugd naar zijn tegenstander. Ingram bemoeide zich er vervolgens ook mee, waarna de vechtersbazen naar de kleedkamer werden gestuurd. Houston won het duel met 115-124. Het was het eerste thuisduel van LeBron James met de LA Lakers.Zondag smeerden de Denver Nuggets titelverdediger Golden State Warriors een eerste seizoensnederlaag aan: 100-98. Voor Denver betekende dat de derde overwinning in evenveel duels in de NBA. Het verlies leek met nog ruim 8 minuten op de klok en een achterstand van 13 punten al aanstaande, maar drie driepunters van Stephen Curry in een tijdsbestek van anderhalve minuut bezorgden de Warriors weer de aansluiting. De Nuggets, met Gary Harris (28 punten) als topscorer, wankelden. Met nog 7 seconden op de klok had Jamal Murray namens de thuisploeg vanaf de vrijeworplijn het verschil weer op twee punten gebracht waarna Curry, goed voor 30 punten, zijn teamgenoot Jones aanspeelde onder de basket. Hernangomez had het gevaar gezien en voorkwam met een indrukwekkend blok dat er extra tijd nodig was.