Colsaerts laat op de European Ranking (Race to Dubai) nu Luke Donald, Rory McIlroy en Lee Westwood achter zich. De Engelsman Justin Rose blijft zijn eerste plaats behouden. De Zuid-Afrikaan Ernie Els, winnaar van het British Open Championship, staat nu op de tweede plaats voor de Italiaan Francesco Molinari.

Op de nieuwe wereldranglijst stijgt Colsaerts van de 36e naar de 33e plaats. Donald blijft lijstaanvoerder, vóór Tiger Woods en Rory McIlroy.

Beste ronde Op het British Open Championship, de derde major van het seizoen, zette Colsaerts zondag de beste ronde van de dag neer in 65 slagen, drie minder dan toernooiwinnaar Els en vijf onder par. Hij kon hiermee opklimmen van een gedeelde 54e naar een gedeelde zevende plaats.

Colsaerts doet een fantastische zaak met het oog op de Ryder Cup, de confrontatie tussen de beste spelers van Europa en de VS. Voor Colsaerts was de zevende plaats meteen de beste prestatie op een major. Met zijn zevende plaats heeft hij ook zijn ticket voor het Open Championship in 2013 beet.

"Ik weet dat ik een enorme sprong voorwaarts ga maken betreffende een eventuele deelname aan de Ryder Cup," aldus Colsaerts. "Er zijn echter nog vijf weken te gaan en ik denk er echt nog niet zoveel aan." (Belga/KVDA)

Colsaerts laat op de European Ranking (Race to Dubai) nu Luke Donald, Rory McIlroy en Lee Westwood achter zich. De Engelsman Justin Rose blijft zijn eerste plaats behouden. De Zuid-Afrikaan Ernie Els, winnaar van het British Open Championship, staat nu op de tweede plaats voor de Italiaan Francesco Molinari. Op de nieuwe wereldranglijst stijgt Colsaerts van de 36e naar de 33e plaats. Donald blijft lijstaanvoerder, vóór Tiger Woods en Rory McIlroy.Beste ronde Op het British Open Championship, de derde major van het seizoen, zette Colsaerts zondag de beste ronde van de dag neer in 65 slagen, drie minder dan toernooiwinnaar Els en vijf onder par. Hij kon hiermee opklimmen van een gedeelde 54e naar een gedeelde zevende plaats. Colsaerts doet een fantastische zaak met het oog op de Ryder Cup, de confrontatie tussen de beste spelers van Europa en de VS. Voor Colsaerts was de zevende plaats meteen de beste prestatie op een major. Met zijn zevende plaats heeft hij ook zijn ticket voor het Open Championship in 2013 beet. "Ik weet dat ik een enorme sprong voorwaarts ga maken betreffende een eventuele deelname aan de Ryder Cup," aldus Colsaerts. "Er zijn echter nog vijf weken te gaan en ik denk er echt nog niet zoveel aan." (Belga/KVDA)