De Belgische kampioen kwam in Loenhout halfweg koers alleen op kop en reed na een lange solo onbedreigd naar de zege, zijn eerste in de GVA Trofee dit seizoen. Zdenek Stybar troefde in een sprintje voor plaats twee Sven Nys af.

Kevin Pauwels moest na een lange inhaalrace vrede nemen met plaats zes, maar blijft wel leider in de stand met 113 punten, 12 meer dan Stybar. Lars Boom en Stybar waren het best weg,Kevin Pauwels kende een slechte start.

De leider in de GVA Trofee kwam al in de eerste meters in het veld ten val en kon pas als allerlaatste weer vertrekken. De Kempenaar reed een knappe inhaalrace en zou nog zesde worden. Vooraan probeerde Stybar het in de tweede ronde even alleen, maar viel na een hapering weg uit de kop van de wedstrijd. Die was nu voor Boom en Albert, nadat Nys net toen hij zou aansluiten ten val kwam. In de vijfde van in totaal acht ronden moest de Nederlandse kampioen definitief lossen bij Albert.

Albert bouwde zijn voorsprong in de slotrondes nog uit tot een twintigtal seconden op een kwartet met Nys, Wellens, Peeters en Stybar. De zege van de Belgische kampioen kwam dus niet meer in gevaar, Stybar en Nys mochten mee het podium op. Peeters werd vierde, voor ploegmaat Wellens. (Belga/RDM)

De Belgische kampioen kwam in Loenhout halfweg koers alleen op kop en reed na een lange solo onbedreigd naar de zege, zijn eerste in de GVA Trofee dit seizoen. Zdenek Stybar troefde in een sprintje voor plaats twee Sven Nys af. Kevin Pauwels moest na een lange inhaalrace vrede nemen met plaats zes, maar blijft wel leider in de stand met 113 punten, 12 meer dan Stybar. Lars Boom en Stybar waren het best weg,Kevin Pauwels kende een slechte start. De leider in de GVA Trofee kwam al in de eerste meters in het veld ten val en kon pas als allerlaatste weer vertrekken. De Kempenaar reed een knappe inhaalrace en zou nog zesde worden. Vooraan probeerde Stybar het in de tweede ronde even alleen, maar viel na een hapering weg uit de kop van de wedstrijd. Die was nu voor Boom en Albert, nadat Nys net toen hij zou aansluiten ten val kwam. In de vijfde van in totaal acht ronden moest de Nederlandse kampioen definitief lossen bij Albert. Albert bouwde zijn voorsprong in de slotrondes nog uit tot een twintigtal seconden op een kwartet met Nys, Wellens, Peeters en Stybar. De zege van de Belgische kampioen kwam dus niet meer in gevaar, Stybar en Nys mochten mee het podium op. Peeters werd vierde, voor ploegmaat Wellens. (Belga/RDM)