Nina Derwael pakt goud in finale van de brug op WK turnen in Qatar

02/11/18 om 16:46 - Bijgewerkt om 17:04

Bron: Belga

Een ijzersterke Nina Derwael heeft met ruime voorsprong op Simone Biles goud veroverd in de finale van de brug op het WK artistieke gymnastiek in de Qatarese hoofdstad Doha.

Nina Derwael pakt goud in finale van de brug op WK turnen in Qatar

Nina Derwael © Belga Image

Nina Derwael sprokkelde vrijdag maar liefst 15.200 punten. De Amerikaanse Simone Biles, donderdag nog allroundkampioene, eindigde als tweede met 14.700 punten. De Duitse Elisabeth Seitz vervolledigde met 14.600 punten het podium.

Met een totaal van 15.066 punten eindigde Derwael in de kwalificaties al op de eerste stek. In de eindstrijd deed onze landgenote dus nog beter. Derwael eindigde donderdag in de allroundfinale op de vierde plaats.

Zaterdag krijgt Derwael op de balk nog een kans op eremetaal. Voor die finale plaatste ze zich met 13.766 punten als zesde.

Nina Derwael verzamelde eerder al vier medailles op grote kampioenschappen. In 2017 en dit jaar werd ze Europees kampioene aan de brug en aan datzelfde toestel pakte ze op het WK van vorig jaar brons. Op de balk werd ze in augustus in Glasgow Europees vicekampioene.

Lees meer over Nina Derwael

'Weg met de Belgische bescheidenheid' (Knack)

'Ik moet een bitch kunnen zijn' (Sport/Voetbalmagazine)

Lees meer over:

Onze partners