De negentienjarige Truiense haalde het na een fantastische oefening met 15.233 punten, voor de Britse Rebecca Downie (15.000 ptn) en de Amerikanse Suni Lee (14.800 ptn). Ze was als eerst geplaatste aan de finale begonnen na 15.141 punten in de kwalificaties.

Derwael pakte vorig jaar in Doha haar eerste wereldtitel aan de brug. Ze werd de voorbije twee jaren (2017 en 2018) ook Europees kampioene op haar favoriete nummer.

Simone Biles werd vijfde en blijft zo op 23 WK-medailles staan. Eerder op de dag prolongeerde Biles haar titel op de sprong. De Amerikaanse evenaarde daarmee het record van de Wit-Rus Vitaly Scherbo, die in de jaren '90 veelvuldig eremetaal sprokkelde op wereldkampioenschappen.

Eerder dit WK eindigde Derwael met Senna Deriks, Jade Vansteenkiste, Maellyse Brassart en Margaux Daveloose als tiende in de teamcompetitie. De Belgische vrouwen behaalden zo hun ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. In de allroundcompetitie werd ze donderdag vijfde.

Derwael zal zondag niet deelnemen aan de grondfinale op het WK turnen in Stuttgart. 'Ik wil mijn pijnlijke voet sparen en niet overbelasten met het oog op de Olympische Spelen', liet Derwael zaterdag optekenen voor de microfoon van Sporza.

'Ik ben voorzichtig met het oog op Tokio', legde de Truiense uit. 'Het was een moeilijke week. Ik voel dat mijn voet overbelast is. Voor mijn finale in de allroundcompetitie was mijn voet goed, maar gisteren en vandaag had ik wel pijn. Het was heel leuk geweest om de grondfinale te doen, maar ik zou er niet echt meestrijden voor de medailles. Er staat dus niet zoveel op het spel. Ik ben blij mijn titel nu te kunnen vieren en ik hoop de komende weken met een goede voet terug aan de trainingen te kunnen beginnen.'

De negentienjarige Truiense haalde het na een fantastische oefening met 15.233 punten, voor de Britse Rebecca Downie (15.000 ptn) en de Amerikanse Suni Lee (14.800 ptn). Ze was als eerst geplaatste aan de finale begonnen na 15.141 punten in de kwalificaties. Derwael pakte vorig jaar in Doha haar eerste wereldtitel aan de brug. Ze werd de voorbije twee jaren (2017 en 2018) ook Europees kampioene op haar favoriete nummer.Simone Biles werd vijfde en blijft zo op 23 WK-medailles staan. Eerder op de dag prolongeerde Biles haar titel op de sprong. De Amerikaanse evenaarde daarmee het record van de Wit-Rus Vitaly Scherbo, die in de jaren '90 veelvuldig eremetaal sprokkelde op wereldkampioenschappen. Eerder dit WK eindigde Derwael met Senna Deriks, Jade Vansteenkiste, Maellyse Brassart en Margaux Daveloose als tiende in de teamcompetitie. De Belgische vrouwen behaalden zo hun ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. In de allroundcompetitie werd ze donderdag vijfde. Derwael zal zondag niet deelnemen aan de grondfinale op het WK turnen in Stuttgart. 'Ik wil mijn pijnlijke voet sparen en niet overbelasten met het oog op de Olympische Spelen', liet Derwael zaterdag optekenen voor de microfoon van Sporza.'Ik ben voorzichtig met het oog op Tokio', legde de Truiense uit. 'Het was een moeilijke week. Ik voel dat mijn voet overbelast is. Voor mijn finale in de allroundcompetitie was mijn voet goed, maar gisteren en vandaag had ik wel pijn. Het was heel leuk geweest om de grondfinale te doen, maar ik zou er niet echt meestrijden voor de medailles. Er staat dus niet zoveel op het spel. Ik ben blij mijn titel nu te kunnen vieren en ik hoop de komende weken met een goede voet terug aan de trainingen te kunnen beginnen.'