Novak Djokovic wint Australian Open

© Image Globe

Na een zinderende en slopende finale die maar liefst 5 uur en 53 minuten duurde haalde de Serviër het in vijf sets van de Spanjaard Rafael Nadal.

Novak Djokovic heeft op de Australian Open zijn titel bij de mannen verlengd. Na een zinderende en slopende finale die maar liefst 5 uur en 53 minuten duurde haalde de Serviër het in vijf sets van de Spanjaard Rafael Nadal. Het werd 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5/7) en 7-5. De heroïsche partij gaat meteen de geschiedenisboeken in als de langste grandslamfinale ooit en de langste wedstrijd op de Australian Open.

Voor de 24-jarige Djokovic is het zijn vijfde grandslamzege uit zijn carrière, zijn derde op de Australian Open (na 2008 en 2011). De één jaar oudere Nadal blijft op tien grandslamzeges steken.

Gelijkopgaand

In een gelijkopgaande eerste set was het Nadal die aan het langste eind trok (7-5). Djokovic, die in de halve finales nog een zware vijfsetter van bijna vijf uur tegen de Schot Andy Murray overleefde, kwam nadien beter in de partij en won sets twee en drie met respectievelijk 6-4 en 6-2. De vierde set werd een dubbeltje op zijn kant. Djokovic kwam een break voor en leek op weg naar de zege, maar Nadal sleepte er een tiebreak uit en haalde het daarin met 7/5. De vierde set duurde maar liefst 88 minuten. De vijfde en beslissende set werd opnieuw een thriller, waarin ‘Nole’ uiteindelijk fysiek en mentaal het sterkst bleek.

Het was al de 30e onderlinge confrontatie tussen Djokovic en Nadal en de derde keer op rij dat ze in een grandslamfinale tegenover mekaar stonden. Nadal leidt nog met 16-14. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content