Toshiro Muto, de voorzitter van het Japanse organisatiecomité voor de Spelen, verklaarde dinsdag dat zijn zaak eerst grondig bestudeerd moet worden alvorens er beslissingen worden genomen.

Ssekitoleko verdween vorige week nadat duidelijk werd dat hij niet zou mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Hij liet op zijn hotelkamer een briefje achter waarin hij schreef te willen wonen en werken in Japan.

Eind juni bij aankomst in Japan hadden ook al twee leden van de Oegandese delegatie positief getest op de deltavariant van het coronavirus. Alle delegatieleden waren vooraf gevaccineerd. De Oegandezen kwamen als één van de eerste teams aan in Japan. Dinsdag verhuisden ze van Izumisano naar het olympisch dorp.

Toshiro Muto, de voorzitter van het Japanse organisatiecomité voor de Spelen, verklaarde dinsdag dat zijn zaak eerst grondig bestudeerd moet worden alvorens er beslissingen worden genomen. Ssekitoleko verdween vorige week nadat duidelijk werd dat hij niet zou mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Hij liet op zijn hotelkamer een briefje achter waarin hij schreef te willen wonen en werken in Japan. Eind juni bij aankomst in Japan hadden ook al twee leden van de Oegandese delegatie positief getest op de deltavariant van het coronavirus. Alle delegatieleden waren vooraf gevaccineerd. De Oegandezen kwamen als één van de eerste teams aan in Japan. Dinsdag verhuisden ze van Izumisano naar het olympisch dorp.