Olympische vrouwenslalom uitgesteld tot vrijdag

14/02/18 om 04:59 - Bijgewerkt om 04:59

Bron: Belga

De olympische vrouwenslalom die woensdagnacht (Belgische tijd) op het programma stond op de Winterspelen in Pyeongchang, is door de felle wind uitgesteld tot vrijdag, zo bevestigden de organisatoren.

Olympische vrouwenslalom uitgesteld tot vrijdag

De eindstreep voor de slalom wordt gecontroleerd © BELGA

Aanvankelijk stond de eerste run van de slalom om 02u15 Belgische tijd gepland, later begonnen de verantwoordelijken met de uren te schuiven: een geplande start om 03u15 werd verschoven naar 02u45 en vervolgens weer naar 03u45. Uiteindelijk werd er beslist dat het te gevaarlijk was om de slalom te laten doorgaan. Kim Vanreusel, Marjolein Decroix en de andere skiesters zullen dus nog even moeten wachten om voor de eerste keer in actie te komen in het Yongpyong Alpine Centre.

Tot nu toe kon er in Zuid-Korea nog maar één skiwedstrijd doorgaan zoals gepland: Marcel Hirscher pakte dinsdag olympisch goud in de combiné. De slalom bij de mannen en de reuzenslalom bij de vrouwen werden eerder al afgelast en verschoven naar donderdag. In die reuzenslalom hoopt Kim Vanreusel haar olympisch debuut te vieren.

Door al die verschuivingen zullen de skiwedstrijden zich de komende dagen in sneltempo opvolgen. De organisatoren lijken zich daar vooralsnog niet al te veel zorgen over te maken. 'Vanaf donderdag zullen de weersomstandigheden in Pyeongchang verbeteren. Er zal meer zonneschijn zijn en minder wind', verklaarde een woordvoerder van de Internationale Skifederatie (FIS).

Ook twintig jaar geleden in het Japanse Nagano moesten er door sneeuwbuien en mist meerdere wedstrijden uitgesteld worden.

Onze partners