'De concentratie meldonium aangetroffen in het staal wijst op het eenmalig innemen van medicatie', aldus het Russisch olympisch comité. Het comité, dat een onderzoek heeft geopend, wijst erop dat dit geen 'therapeutisch effect' heeft.

Volgens Konstantin Vybornov, op de Winterspelen woordvoerder van de Russische atleten onder olympische vlag, kan Krushelnitsky onmogelijk meldonium bewust ingenomen hebben. 'Zijn stalen van voor de Spelen waren allemaal negatief', verklaart hij. 'Een bewust of systematisch gebruik van het verboden product kan niet bevestigd worden.'

Op de Winterspelen in Pyeongchang veroverde Krushelnitsky samen met zijn vrouw Anastasia Bryzgalova de bronzen medaille bij de gemengde teams. Maandag opende het Internationaal Sporttribunaal TAS een dopingonderzoek naar Krushelnitsky. De Russische atleten onder olympische vlag moeten de bronzen plak mogelijk afstaan

Derde dopinggeval

Intussen heeft een derde atleet op de Winterspelen een positieve dopingtest afgelegd.

Ziga Jeglic, die in Pyeongchang uitkomt voor het Sloveense ijshockeyteam, is betrapt op het gebruik van het verboden middel Fenoterol, een luchtwegverwijder. Hij heeft zijn voorlopige schorsing aanvaard, zo laat het Internationaal Sporttribunaal (TAS) weten. Slovenië is nog actief in het ijshockeytoernooi. Het treft Noorwegen in een play-off voor een plek in de kwartfinales.

Het TAS is verantwoordelijk voor het opleggen van sancties voor inbreuken begaan tijdens de Spelen. De instantie, die zijn zetel heeft in het Zwitserse Lausanne, is daarvoor tijdelijk overgebracht naar Pyeongchang.

'De concentratie meldonium aangetroffen in het staal wijst op het eenmalig innemen van medicatie', aldus het Russisch olympisch comité. Het comité, dat een onderzoek heeft geopend, wijst erop dat dit geen 'therapeutisch effect' heeft. Volgens Konstantin Vybornov, op de Winterspelen woordvoerder van de Russische atleten onder olympische vlag, kan Krushelnitsky onmogelijk meldonium bewust ingenomen hebben. 'Zijn stalen van voor de Spelen waren allemaal negatief', verklaart hij. 'Een bewust of systematisch gebruik van het verboden product kan niet bevestigd worden.' Op de Winterspelen in Pyeongchang veroverde Krushelnitsky samen met zijn vrouw Anastasia Bryzgalova de bronzen medaille bij de gemengde teams. Maandag opende het Internationaal Sporttribunaal TAS een dopingonderzoek naar Krushelnitsky. De Russische atleten onder olympische vlag moeten de bronzen plak mogelijk afstaanIntussen heeft een derde atleet op de Winterspelen een positieve dopingtest afgelegd.Ziga Jeglic, die in Pyeongchang uitkomt voor het Sloveense ijshockeyteam, is betrapt op het gebruik van het verboden middel Fenoterol, een luchtwegverwijder. Hij heeft zijn voorlopige schorsing aanvaard, zo laat het Internationaal Sporttribunaal (TAS) weten. Slovenië is nog actief in het ijshockeytoernooi. Het treft Noorwegen in een play-off voor een plek in de kwartfinales. Het TAS is verantwoordelijk voor het opleggen van sancties voor inbreuken begaan tijdens de Spelen. De instantie, die zijn zetel heeft in het Zwitserse Lausanne, is daarvoor tijdelijk overgebracht naar Pyeongchang.