De Red Lions, vijfde op de FIH-ranking en regerend olympisch vicekampioen, versloegen in de halve finales Duitsland (FIH 3) na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het scorebord. In de shoot-outs waren de Belgen de beste met 2-0.

De tegenstander in de finale, zondag om 16 uur, wordt Nederland (FIH 4) of Engeland (FIH 7), zij spelen later vanavond nog de tweede halve finale. Het gastland kreeg in de poulefase nog een pandoering van de Red Lions: 5-0.

Voor de Red Lions is het hun tweede EK-finale, vier jaar na de eindstrijd in eigen land in Boom. Daarin verloor België met 3-1 van Duitsland.

Gisteren kwalificeerden ook de Red Panthers zich al voor de finale van het vrouwentoernooi. Zaterdagavond om 20 uur spelen de Red Panthers om de Europese titel tegen Oranje. Zij bereikten nooit eerder een finale op een groot internationaal toernooi.

De Red Lions, vijfde op de FIH-ranking en regerend olympisch vicekampioen, versloegen in de halve finales Duitsland (FIH 3) na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het scorebord. In de shoot-outs waren de Belgen de beste met 2-0.De tegenstander in de finale, zondag om 16 uur, wordt Nederland (FIH 4) of Engeland (FIH 7), zij spelen later vanavond nog de tweede halve finale. Het gastland kreeg in de poulefase nog een pandoering van de Red Lions: 5-0.Voor de Red Lions is het hun tweede EK-finale, vier jaar na de eindstrijd in eigen land in Boom. Daarin verloor België met 3-1 van Duitsland. Gisteren kwalificeerden ook de Red Panthers zich al voor de finale van het vrouwentoernooi. Zaterdagavond om 20 uur spelen de Red Panthers om de Europese titel tegen Oranje. Zij bereikten nooit eerder een finale op een groot internationaal toernooi.