Dat bevestigde een bron binnen de Russische zwembond aan het persagentschap Tass. De 23-jarige Russin dreigt zo een levenslange schorsing te krijgen. Yuliya Efimova werd eerder al van november 2013 tot februari 2015 voor 16 maanden geschorst voor het overtreden van de dopingregels.

Efimova's schorsing liep net op tijd af om vorige zomer aan het WK voor eigen publiek in Kazan deel te nemen. De voormalige wereldrecordhoudster behaalde bij haar rentree de gouden medaille op de 100 meter schoolslag en het brons op de 200 meter school.

De bronzen medaillewinnares van Londen 2012 (200m school) haalde zich in Kazan de woede van enkele concurrentes op de hals door haar dopingschorsing te vergelijken met een bekeuring voor overdreven snelheid.

99 betrapt

Vorige week meldde het WADA dat dit jaar al 99 sporters op het gebruik van meldonium werden betrapt. De namen van de 99 betrapte atleten werden nog niet allemaal vrijgegeven. De Russische tennisster Maria Sharapova is één van vier olympische medaillewinnaars die tegen de lamp liepen. De andere drie zijn de Russische shorttracker Semyon Elistratov, de Russische kunstschaatster Ekaterina Bobrova en de Georgische worstelaar Davit Modzmanashvili. Vijf andere Georgische worstelaars, de Russische wielrenner Edouard Vorganov, de Russische schaatser Pavel Kulizhnikov, de Russische shorttrackster Ekaterina Konstantinova, de Russische volleybalspeler Alexander Martin, de Zweedse atlete Abeba Aregawi, de Oekraïense biatleten Artem Tychtchenko en Olga Abramova, de Russische biatleet Eduard Latypovun, de Ethiopische marathonloper Endeshaw Negesse en de Russische rugbyspelers Alex Mihaltsov en Alain Mihaltsova testten eveneens positief.

(Belga/RR)

Dat bevestigde een bron binnen de Russische zwembond aan het persagentschap Tass. De 23-jarige Russin dreigt zo een levenslange schorsing te krijgen. Yuliya Efimova werd eerder al van november 2013 tot februari 2015 voor 16 maanden geschorst voor het overtreden van de dopingregels. Efimova's schorsing liep net op tijd af om vorige zomer aan het WK voor eigen publiek in Kazan deel te nemen. De voormalige wereldrecordhoudster behaalde bij haar rentree de gouden medaille op de 100 meter schoolslag en het brons op de 200 meter school. De bronzen medaillewinnares van Londen 2012 (200m school) haalde zich in Kazan de woede van enkele concurrentes op de hals door haar dopingschorsing te vergelijken met een bekeuring voor overdreven snelheid. Vorige week meldde het WADA dat dit jaar al 99 sporters op het gebruik van meldonium werden betrapt. De namen van de 99 betrapte atleten werden nog niet allemaal vrijgegeven. De Russische tennisster Maria Sharapova is één van vier olympische medaillewinnaars die tegen de lamp liepen. De andere drie zijn de Russische shorttracker Semyon Elistratov, de Russische kunstschaatster Ekaterina Bobrova en de Georgische worstelaar Davit Modzmanashvili. Vijf andere Georgische worstelaars, de Russische wielrenner Edouard Vorganov, de Russische schaatser Pavel Kulizhnikov, de Russische shorttrackster Ekaterina Konstantinova, de Russische volleybalspeler Alexander Martin, de Zweedse atlete Abeba Aregawi, de Oekraïense biatleten Artem Tychtchenko en Olga Abramova, de Russische biatleet Eduard Latypovun, de Ethiopische marathonloper Endeshaw Negesse en de Russische rugbyspelers Alex Mihaltsov en Alain Mihaltsova testten eveneens positief.(Belga/RR)