Opmerkelijk: Violiste Vanessa Mae neemt deel aan Winterspelen

© AFP

De 35-jarige muzikante, die skiet onder de naam van haar Thaise vader Vanakorn, dwong het voorbije weekend haar selectie af.

Violiste Vanessa Mae neemt volgende maand als skiester deel aan de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji. Ze zal er uitkomen voor Thailand.

De 35-jarige muzikante, die skiet onder de naam van haar Thaise vader Vanakorn, dwong afgelopen weekend haar selectie af door in de reuzenslaloms in het Sloveense Krvavec zevende en negende te worden.

Mae, die de Britse nationaliteit heeft en in Zwitserland woont, werd beroemd nadat ze op haar dertiende als jongste violiste ooit solo aartsmoeilijke concerten van Tsjaikovski en Beethoven speelde. Ze verkocht sindsdien miljoenen albums maar focust sinds enige tijd op een skicarrière.

Volgens de olympische regels mag een land dat geen skiër in de top 500 heeft één man en één vrouw naar de Spelen afvaardigen op voorwaarde dat zij aan bepaalde criteria voldoen, zoals genoeg FIS-punten hebben gescoord. Dat is bij Mae het geval. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content