Oscar 'Blade Runner' Pistorius heeft zich zondag op het WK in het Zuid-Koreaanse Daegu geplaatst voor de halve finales van de 400 meter. Hij liep 45.39, de derde tijd uit zijn reeks en de vijftiende chrono van alle deelnemers.

"Blade Runner" werd door een gendefect geboren zonder kuitbeen en met slechts twee vergroeide tenen. Op de leeftijd van elf maanden werden zijn onderbenen geamputeerd. Hij loopt met behulp van twee protheses van koolstofvezel.

Zijn deelname in Daegu zorgde voor de nodige controverse, omwille van de mogelijke technische voordelen waar Pistorius van kan profiteren door op protheses te lopen.

Borlées

Ook de broers Kevin en Jonathan Borlée hebben zich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter. Europees kampioen Kevin liep 44.77 in de reeksen, de tweede tijd van alle deelnemers. Jonathan Borlée liep met 45.16 de zevende tijd van alle deelnemers.

Jonathan krijgt in zijn halve finale Pistorius als tegenstander. (Belga/TE)

Oscar 'Blade Runner' Pistorius heeft zich zondag op het WK in het Zuid-Koreaanse Daegu geplaatst voor de halve finales van de 400 meter. Hij liep 45.39, de derde tijd uit zijn reeks en de vijftiende chrono van alle deelnemers. "Blade Runner" werd door een gendefect geboren zonder kuitbeen en met slechts twee vergroeide tenen. Op de leeftijd van elf maanden werden zijn onderbenen geamputeerd. Hij loopt met behulp van twee protheses van koolstofvezel. Zijn deelname in Daegu zorgde voor de nodige controverse, omwille van de mogelijke technische voordelen waar Pistorius van kan profiteren door op protheses te lopen. Borlées Ook de broers Kevin en Jonathan Borlée hebben zich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter. Europees kampioen Kevin liep 44.77 in de reeksen, de tweede tijd van alle deelnemers. Jonathan Borlée liep met 45.16 de zevende tijd van alle deelnemers. Jonathan krijgt in zijn halve finale Pistorius als tegenstander. (Belga/TE)