Pacquiao werd maandag onderzocht door de vermaarde orthopedisch chirurg Dr. Neal ElAttrache in Los Angeles. Die stelde een 'significante scheur' in het schoudergewricht vast en oordeelde dat een ingreep nodig was. Hij zal negen tot twaalf maanden buiten strijd zijn.

De 36-jarige Filipijn blijkt de blessure overigens al voor de kamp tegen Mayweather te hebben opgelopen. Toch vulde hij op de verplichte medische vragenlijst voor de kamp 'nee' in bij de vraag of hij een blessure had.

Dat 'Pacman' dit verzweeg, komt hem mogelijk op een sanctie te staan. 'We gaan alle informatie verzamelen', zegt Francisco Aguilar van de bevoegde Nevada Athletic Commission. 'Het is onze taak te waken over de gezondheid en de veiligheid van de boksers. We verwachten dat zij rechtuit zijn.'

Pacquiao werd in zijn kamp tegen Mayweather, die hij op punten verloor, zichtbaar gehinderd door de schouderblessure. Hij klaagde achteraf ook dat hij niet voluit was kunnen gaan. Als troostprijs mocht de bokser met een cheque van zo'n 100 miljoen dollar naar huis. (Belga/KVDA)

Pacquiao werd maandag onderzocht door de vermaarde orthopedisch chirurg Dr. Neal ElAttrache in Los Angeles. Die stelde een 'significante scheur' in het schoudergewricht vast en oordeelde dat een ingreep nodig was. Hij zal negen tot twaalf maanden buiten strijd zijn. De 36-jarige Filipijn blijkt de blessure overigens al voor de kamp tegen Mayweather te hebben opgelopen. Toch vulde hij op de verplichte medische vragenlijst voor de kamp 'nee' in bij de vraag of hij een blessure had. Dat 'Pacman' dit verzweeg, komt hem mogelijk op een sanctie te staan. 'We gaan alle informatie verzamelen', zegt Francisco Aguilar van de bevoegde Nevada Athletic Commission. 'Het is onze taak te waken over de gezondheid en de veiligheid van de boksers. We verwachten dat zij rechtuit zijn.' Pacquiao werd in zijn kamp tegen Mayweather, die hij op punten verloor, zichtbaar gehinderd door de schouderblessure. Hij klaagde achteraf ook dat hij niet voluit was kunnen gaan. Als troostprijs mocht de bokser met een cheque van zo'n 100 miljoen dollar naar huis. (Belga/KVDA)