Pacquiao verzweeg voor kamp tegen Mayweather schouderblessure en riskeert sanctie

© Belga Image

‘Het gevecht van het millennium’, die de Amerikaan Floyd Mayweather op punten won van de Filipijn Manny Pacquiao, krijgt mogelijk een juridisch staartje. Pacquiao moet onder het mes wegens een scheur in een pees van de rechterschouder, een blessure die hij verzweeg.

Pacquiao werd maandag onderzocht door de vermaarde orthopedisch chirurg Dr. Neal ElAttrache in Los Angeles. Die stelde een ‘significante scheur’ in het schoudergewricht vast en oordeelde dat een ingreep nodig was. Hij zal negen tot twaalf maanden buiten strijd zijn.

De 36-jarige Filipijn blijkt de blessure overigens al voor de kamp tegen Mayweather te hebben opgelopen. Toch vulde hij op de verplichte medische vragenlijst voor de kamp ‘nee’ in bij de vraag of hij een blessure had.

Dat ‘Pacman’ dit verzweeg, komt hem mogelijk op een sanctie te staan. ‘We gaan alle informatie verzamelen’, zegt Francisco Aguilar van de bevoegde Nevada Athletic Commission. ‘Het is onze taak te waken over de gezondheid en de veiligheid van de boksers. We verwachten dat zij rechtuit zijn.’

Pacquiao werd in zijn kamp tegen Mayweather, die hij op punten verloor, zichtbaar gehinderd door de schouderblessure. Hij klaagde achteraf ook dat hij niet voluit was kunnen gaan. Als troostprijs mocht de bokser met een cheque van zo’n 100 miljoen dollar naar huis. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content