Marieke Vervoort heeft zaterdag voor de allereerste Belgische medaille op de Paralympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro gezorgd. 'Wielemie' was op de 400 meter in de categorie T52 goed voor zilver.

De rolstoelatlete, die aan een progressieve spierziekte lijdt, liet 1:07.62 optekenen en moest daarmee enkel de Canadese Michelle Stilwell (1:05.43) voor zich dulden. De derde plaats was voor de Amerikaanse Kerry Morgan (1:08.31), in totaal kwamen er slechts vijf atletes aan de start. Zoals bekend worden de Paralympische Spelen van Rio de laatste sportieve afspraak voor Marieke Vervoort.

"Ik voel dat mijn lichaam het eigenlijk niet meer aankan", klonk het eerder. "Het wheelen doe ik nog heel graag, maar tijdens de trainingen verlies ik vaak het bewustzijn omwille van de pijn. Mijn lichaam zegt: Stop ermee", aldus Vervoort, die later op deze Paralympics ook nog de 100m voor haar rekening neemt.

Vervoort kende overigens al enkele bange momenten in Rio, waar ze op haar eerste dag ter plaatse een tijdlang moest doorbrengen in een polikliniek.

'The Beast from Diest' behaalde op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen goud op de 100 meter en zilver op de 200 meter. Toen vocht ze telkens een duel uit met Stilwell, die zaterdag dus ook goud pakte. (belga/SD)

De rolstoelatlete, die aan een progressieve spierziekte lijdt, liet 1:07.62 optekenen en moest daarmee enkel de Canadese Michelle Stilwell (1:05.43) voor zich dulden. De derde plaats was voor de Amerikaanse Kerry Morgan (1:08.31), in totaal kwamen er slechts vijf atletes aan de start. Zoals bekend worden de Paralympische Spelen van Rio de laatste sportieve afspraak voor Marieke Vervoort. "Ik voel dat mijn lichaam het eigenlijk niet meer aankan", klonk het eerder. "Het wheelen doe ik nog heel graag, maar tijdens de trainingen verlies ik vaak het bewustzijn omwille van de pijn. Mijn lichaam zegt: Stop ermee", aldus Vervoort, die later op deze Paralympics ook nog de 100m voor haar rekening neemt. Vervoort kende overigens al enkele bange momenten in Rio, waar ze op haar eerste dag ter plaatse een tijdlang moest doorbrengen in een polikliniek. 'The Beast from Diest' behaalde op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen goud op de 100 meter en zilver op de 200 meter. Toen vocht ze telkens een duel uit met Stilwell, die zaterdag dus ook goud pakte. (belga/SD)