Na 261 kilometer tussen Maastricht en Berg en Terblijt remonteerde de 34-jarige Gilbert in een spurt met twee de Pool Michal Kwiatkowski (Sky). De Zwitser Michael Albasini (Orica-Scott) sprintte naar de derde stek. Voor Gilbert is het na 2010, 2011 en 2014 zijn vierde zege in de Gold Race. Gilbert is de eerste sinds Jan Raas in 1979 die de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race in hetzelfde jaar wint.

De vroege vlucht van de dag werd gevormd door twaalf renners met daarbij onder meer landgenoten Stijn Vandenbergh (AG2R), Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen) en de Nederlander Lars Boom (LottoNL-Jumbo). De Fransman Clément Grellier (Direct Energie) bleef het langst vooruit, maar ook hij werd op 40 kilometer van de aankomst gegrepen.

Op de Kruisberg openden Gilbert en Tiesj Benoot (Lotto Soudal) de debatten. Het Belgische duo kreeg onder meer Albasini en de Colombiaanse kampioen Sergio Henao (Sky) mee. Benoot moest door een kettingprobleem vooraan al snel afhaken en Kwiatkowski maakte op de Keutenberg de sprong naar de kopgroep. Dat lukte een groepje met onder meer Greg Van Avermaet (BMC), Tim Wellens (Lotto Soudal) en Alejandro Valverde (Movistar) net niet.

Op de Bemelerberg, de laatste helling van de dag, ging Gilbert nog eens aan en enkel Kwiatkowski kon volgen. De Pool leek aan de aankomst de sprint naar zijn hand te zetten, maar ging te vroeg aan. Gilbert deelde beter in en kon hem alsnog remonteren. Tien seconden na het duo won Albasini de sprint voor de derde plaats.

Na 261 kilometer tussen Maastricht en Berg en Terblijt remonteerde de 34-jarige Gilbert in een spurt met twee de Pool Michal Kwiatkowski (Sky). De Zwitser Michael Albasini (Orica-Scott) sprintte naar de derde stek. Voor Gilbert is het na 2010, 2011 en 2014 zijn vierde zege in de Gold Race. Gilbert is de eerste sinds Jan Raas in 1979 die de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race in hetzelfde jaar wint.De vroege vlucht van de dag werd gevormd door twaalf renners met daarbij onder meer landgenoten Stijn Vandenbergh (AG2R), Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen) en de Nederlander Lars Boom (LottoNL-Jumbo). De Fransman Clément Grellier (Direct Energie) bleef het langst vooruit, maar ook hij werd op 40 kilometer van de aankomst gegrepen. Op de Kruisberg openden Gilbert en Tiesj Benoot (Lotto Soudal) de debatten. Het Belgische duo kreeg onder meer Albasini en de Colombiaanse kampioen Sergio Henao (Sky) mee. Benoot moest door een kettingprobleem vooraan al snel afhaken en Kwiatkowski maakte op de Keutenberg de sprong naar de kopgroep. Dat lukte een groepje met onder meer Greg Van Avermaet (BMC), Tim Wellens (Lotto Soudal) en Alejandro Valverde (Movistar) net niet.Op de Bemelerberg, de laatste helling van de dag, ging Gilbert nog eens aan en enkel Kwiatkowski kon volgen. De Pool leek aan de aankomst de sprint naar zijn hand te zetten, maar ging te vroeg aan. Gilbert deelde beter in en kon hem alsnog remonteren. Tien seconden na het duo won Albasini de sprint voor de derde plaats.