In Mannheim staat de wereldtitel bij de zwaargewichten (van de bonden IBF, WBO, WBA, IBO en The Ring) op het programma, waarbij de Oekraïense wereldkampioen Wladimir Klitschko (37) - die als bijnaam Dr. Steelhammer meekreeg omwille van zijn harde klappen - het voor ongeveer 15.000 kijklustigen in zijn 60e officiële kamp zal opnemen tegen Francesco Pianeta (28).

De geschiedenis van de jongere broer van bokser/politicus Vitali is ondertussen genoegzaam bekend, ook al omwille van zijn speciale liefdesrelatie met de Amerikaanse actrice/zangeres/model Hayden Panettiere (23). Zij komt trouwens op de eerste rij plaatsnemen, waardoor de duurste tickets (aan 6000 dollar) gemakkelijk verkocht raakten.

Een totaal ander bestaan kent Pianeta, die zijn kamp voorbereidde in Magdeburg en niet in het mondaine Kitzbühel. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders van het Italiaanse Corigliano in Calabrië naar Gelsenkirchen, waar vader in de vleesfabriek ging werken om zijn vrouw en vier kinderen te onderhouden. Pianeta speelde samen met voetbal met international Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), maar trok op dertienjarige leeftijd toch naar de boksschool. Amper zes jaar later werd hij profbokser bij Team Sauerland in Berlijn, waar Pianeta trainde en werkte met toppers als Markus Beyer en Arthur Abraham.

Maar eind 2009 sloeg het noodlot toe, want bij Pianeta werd toen kanker ontdekt. Hij diende noodgedwongen een jaar te stoppen, toch weigerde Pianeta op te geven en genas miraculeus snel. Acht maanden na de operatie werd hij fit verklaard, eind 2010 stond Pianeta al weer in de ring. Zijn club Sauerland liet hem vallen, waardoor hij de huur van zijn appartement niet meer kon betalen en moest terugvallen op de goedheid van Abraham. Vandaag zit Pianeta aan 29 profduels, waarvan hij er maar liefst 28 won, met vijftien door knock out. Officieel is hij een Italiaanse bokser, want hij veroverde ook al de nationale titel in zijn geboorteland.

Interessant detail: in het verleden fungeerde Pianeta als sparringpartner voor Klitschko, waardoor hij naar eigen zeggen zijn zwakke plekken kent. De inzet is groot, want er werd een recordbeurs van 13,2 miljoen euro vrijgehouden voor de volgende titelkamp. De Russische immobiliëngoeroe Andrej Ryabinski veilde het duel voor 17,5 miljoen euro, die midden/eind september gepland is in Moskou.

In Mannheim staat de wereldtitel bij de zwaargewichten (van de bonden IBF, WBO, WBA, IBO en The Ring) op het programma, waarbij de Oekraïense wereldkampioen Wladimir Klitschko (37) - die als bijnaam Dr. Steelhammer meekreeg omwille van zijn harde klappen - het voor ongeveer 15.000 kijklustigen in zijn 60e officiële kamp zal opnemen tegen Francesco Pianeta (28).De geschiedenis van de jongere broer van bokser/politicus Vitali is ondertussen genoegzaam bekend, ook al omwille van zijn speciale liefdesrelatie met de Amerikaanse actrice/zangeres/model Hayden Panettiere (23). Zij komt trouwens op de eerste rij plaatsnemen, waardoor de duurste tickets (aan 6000 dollar) gemakkelijk verkocht raakten.Een totaal ander bestaan kent Pianeta, die zijn kamp voorbereidde in Magdeburg en niet in het mondaine Kitzbühel. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders van het Italiaanse Corigliano in Calabrië naar Gelsenkirchen, waar vader in de vleesfabriek ging werken om zijn vrouw en vier kinderen te onderhouden. Pianeta speelde samen met voetbal met international Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), maar trok op dertienjarige leeftijd toch naar de boksschool. Amper zes jaar later werd hij profbokser bij Team Sauerland in Berlijn, waar Pianeta trainde en werkte met toppers als Markus Beyer en Arthur Abraham.Maar eind 2009 sloeg het noodlot toe, want bij Pianeta werd toen kanker ontdekt. Hij diende noodgedwongen een jaar te stoppen, toch weigerde Pianeta op te geven en genas miraculeus snel. Acht maanden na de operatie werd hij fit verklaard, eind 2010 stond Pianeta al weer in de ring. Zijn club Sauerland liet hem vallen, waardoor hij de huur van zijn appartement niet meer kon betalen en moest terugvallen op de goedheid van Abraham. Vandaag zit Pianeta aan 29 profduels, waarvan hij er maar liefst 28 won, met vijftien door knock out. Officieel is hij een Italiaanse bokser, want hij veroverde ook al de nationale titel in zijn geboorteland.Interessant detail: in het verleden fungeerde Pianeta als sparringpartner voor Klitschko, waardoor hij naar eigen zeggen zijn zwakke plekken kent. De inzet is groot, want er werd een recordbeurs van 13,2 miljoen euro vrijgehouden voor de volgende titelkamp. De Russische immobiliëngoeroe Andrej Ryabinski veilde het duel voor 17,5 miljoen euro, die midden/eind september gepland is in Moskou.